Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΓΑΛΑ....Ο ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ;.




Από την παιδική ηλικία ακόμη, πίστευα ότι το γάλα είναι η πληρέστερη τροφή για τον άνθρωπο.

Γι’ αυτό φρόντιζα, καθημερινά, να πίνω απαραίτητα 2 λίτρα τουλάχιστον. Όταν, αργότερα, ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό, όχι μόνο κράτησα την ίδια τακτική, αλλά ανέβασα την ποσότητα της ημερήσιας πρόσληψης στα 3 λίτρα την ημέρα. Και χαιρόμουν, γιατί ήμουν δυνατός, μυώδης και φαινομενικά υγιής. Όπως όλοι σας, έτσι και εγώ, ήμουνα ένα θύμα του μεγαλύτερου «καρτέλ» παγκοσμίως στο χώρο των τροφίμων.

Εταιρείες κολλοσοί, οι οποίες αγοράζουν το γάλα ως πρώτη ύλη πάμφθηνα, «πατώντας», κυριολεκτικά, πάνω σε απλούς μεροκαματιάρηδες κτηνοτρόφους, οι οποίοι ξεπουλάνε το γάλα τους για μόλις μερικά σεντς το λίτρο.

Το "καρτέλ" του λευκού χρυσού, το οποίο ελέγχει το δημόσιο οργανισμό υγείας, τις επιτροπές ελέγχου τροφίμων, το υπουργείο υγείας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πως είπατε; Δεν το γνωρίζατε;

Έτσι έλεγα και εγώ! "Υπερβολές! Έλα τώρα! Το παρατραβάς!". Το 2005, όταν συμμετείχα σε τηλεοπτική εκπομπή, δέχτηκα απειλητικό τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενο μιας γνωστής γαλακτοβιομηχανίας, να το «βουλώσω». Και φαντασθείτε ότι δεν ανέφερα ούτε το 20%, απ’ ότι αναφέρω σε αυτό το άρθρο.

Σήμερα, εάν επισκεφθείς ένα μεγάλο σούπερμάρκετ και σταθείς μπροστά στο ψυγείο των γαλακτοκομικών προϊόντων, θα τα χάσεις. Και του πουλιού το γάλα θα βρεις! Και εσύ ψωνίζεις, με χαρά, το καλύτερο, γιατί ξέρεις…

Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του διατροφολόγου για, τουλάχιστον, 2 μερίδες ημερησίως, καθώς και τις οδηγίες του ιατρού σου, για να μην πάθεις οστεοπόρωση.Γάλα άπαχο, γάλα βιολογικό, γάλα κατσικίσιο, γάλα εβαπορέ για τον καφέ, γάλα μακράς διάρκειας (έτσι, για να έχεις…) και διάφορα άλλα «καλούδια».

Και καλά κάνεις, εφόσον δε σε ενδιαφέρει η υγεία σου. Αποδίδεις το κοινό κρυολόγημα σου στο χθεσινοβραδινό αεράκι, το συνάχι στο ότι σε κόλλησε ο συνάδελφος σου στο γραφείο, την καταρροή, την αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, την πνευμονία, τον πυρετό κ.α., σε τυχαία γεγονότα ή στην άτιμη τη μοίρα που σε κατατρέχει συνέχεια.

Μπουκώνεις το ανήλικο παιδί σου με πάσης φύσεως γαλακτοκομικά προϊόντα και, κατόπιν, τρέχεις στον παιδίατρο για αντιβίωση.

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα. Το συμφέρον πάνω απ’ όλα.

Πόσα σκάνδαλα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια;

Γάλατα στο ράφι καταστημάτων, με ληγμένες ημερομηνίες, με αλλαγμένες ημερομηνίες λήξεως, γάλατα με αλουμίνιο, γάλατα με πύο,…

Και τα ξέχασες γρήγορα! Φυσικά! Γιατί φρόντισε το «καρτέλ» να κλείσει στόματα με παχυλές αποζημιώσεις. Άμοιρε καταναλωτή. Σήκω πάνω, επιτέλους, και από θεατής γίνε πρωταγωνιστής. Το δε βαριέσαι αδερφέ και το τι με νοιάζει εμένα, ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Σταμάτα να καταναλώνεις ΓΑΛΑ!

Το γάλα της αγελάδος είναι σίγουρα η καλύτερη τροφή, αλλά… όχι για εσένα άνθρωπε! Είναι η καλύτερη τροφή για το μοσχαράκι!. Και αυτό όχι παστεριωμένο, άλλα ωμό και ανεπεξέργαστο από τη μάνα του (κατόπιν θηλασμού). Στην Αμερική κτηνοτρόφοι τάισαν παστεριωμένο γάλα τα μοσχαράκια τους ως αποκλειστική τροφή, όταν τα απομάκρυναν από τη μάνα τους, και ψόφησαν όλα μέσα σε 6 μήνες.

Καταναλώνεις γάλα ενός άλλου ζώου. Μα είσαι σοβαρός και λογικός άνθρωπος; Γιατί, αφού καταναλώνεις αγελαδινό γάλα, δεν καταναλώνεις και γάλα γαϊδουριού, γάλα σκύλας ή γάλα ποντικού; Θα σου πω εγώ. Γιατί απλούστατα δε σε έπεισαν ότι αυτά είναι απαραίτητα. Στο μέλλον, όμως, μπορεί, καθώς το «κέρδος», συνεχώς, μηχανορραφεί.

Ενηλικιώσου, επιτέλους! Απογαλακτίσου! Ο άνθρωπος είναι το μόνο «ζώο» (έστω κοινωνικό), το οποίο συνεχίζει να καταναλώνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό του και, μάλιστα, καθημερινά και αυτό μέχρι να πεθάνει.

Και το χειρότερο όλων; Πίνεις γάλα παστεριωμένο. Στην υγειά του μεγάλου εφευρέτη Παστέρ. Στο μεγαλύτερο πολέμιο των μικροβίων. Στον κύριο πάνω στον οποίο στήθηκε όλη η σύγχρονη (χρεοκοπημένη) κλασσική ιατρική.

Και εσύ νιώθεις τώρα ασφάλεια. Διότι το γάλα παστεριώνεται και, έτσι, αποφεύγεις τον μελιταίο πυρετό, το βακτήριο E- Coli, τη σαλμονέλα, τύφο, ηπατίτιδα και άλλες ασθένειες. Το γάλα παστεριώνεται όχι για την ασφάλεια σου, αλλά, καθαρά, για εμπορικούς – κερδοσκοπικούς λόγους. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι και το τελευταίο Ελληνικό σπίτι, και όχι μόνο, ακόμη και στο πιο απόμακρο ορεινό ή νησιωτικό χωριό, διαθέτει πάντα στο ψυγείο γάλα;

Το γάλα θα πρέπει να καταστραφεί εντελώς με το βράσιμο, ώστε να μπορέσει να αντέξει περισσότερο! Τρελό έτσι;

Και εσύ, τώρα, καλείσαι να καταναλώσεις ένα νεκρό προϊόν, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση ευθύνεται για τη συχνή καταρροή σου, τον ανεξήγητο πονοκέφαλο, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και όλες τις ενοχλήσεις ή τις ασθένειες του αναπνευστικού σου συστήματος.

Στάσου μια στιγμή, θα μου πεις… Το γάλα μου δίνει μπόλικη πρωτεΐνη και, κυρίως, άφθονο ασβέστιο. Με κρατάει χορτάτο για ώρες και μου κάνει καλή παρέα το βράδυ (ως τεμπέλικο γεύμα).

Έχεις δίκιο. Μέχρι τα 30 μου χρόνια και εγώ το ίδιο πίστευα. Μέχρι που άρχισαν τα πρώτα προβλήματα υγείας. Και άρχισα να ψάχνω την αλήθεια. Και κατόπιν εφάρμοσα τον απογαλακτισμό. Και, σήμερα, πείστηκα. Γιατί και εγώ και χιλιάδες ασθενείς μου, σήμερα, είναι ελεύθεροι ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος (και όχι μόνο).

ΜΥΘΟΣ ή ΑΛΗΘΕΙΑ

1ος Μύθος: Η πρωτεΐνη του γάλακτος είναι ανώτερης βιολογικής αξίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η καζεΐνη είναι η πρωτεΐνη που μαζί με τη γλουτένη των δημητριακών ευθύνεται για ένα σωρό προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

Η καζεΐνη είναι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ως ισχυρή κόλλα σε ξυλουργικές εργασίες. Οι επιπλοποιοί τη λατρεύουν ως συστατικό.

Η καζεΐνη στο αγελαδινό γάλα είναι 300% περισσότερη απ’ ότι η καζεΐνη στο μητρικό γάλα. Αυτή η δόση δεν είναι τοξική για το ανθρώπινο σώμα;

2ος Μύθος: Πίνε γάλα για να μην πάθεις οστεοπόρωση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Σοβαρά; Τότε, γιατί οι άνθρωποι της ΔΥΣΗΣ υποφέρουν περισσότερο από ποτέ από οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδες; Τότε, γιατί οι λαοί της Ανατολής (ΚΙΝΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ), που δεν καταναλώνουν σχεδόν καθόλου γάλα, έχουν τα λιγότερα ποσοστά οστεοπόρωσης; Όχι μόνο δε σου δίνει ασβέστιο, αλλά απεναντίας σου αφαιρεί ασβέστιο από τα κόκαλα και τα δόντια, για να μπορέσει να επαναφέρει ομοιόσταση (οξεοβασική ισορροπία) στον οργανισμό. Το γάλα είναι μια πολύ οξεοβριθής τροφή, η οποία δηλητηριάζει ολόκληρο το σώμα.

3ος Μύθος: Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Φυσικά και περιέχει ασβέστιο. Ασβέστιο, όμως, σε ανόργανη μορφή, το οποίο δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθότι η βιοχημεία μας απαιτεί οργανικό ασβέστιο. Οργανικό ασβέστιο μπορείς να πάρεις άφθονο από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ειδικά σπανάκι), από το μπρόκολο, το μαρούλι, το σουσάμι και τα αμύγδαλα (δες σχετικό βίντεο).

Η κατανάλωση του γάλακτος ως απαραίτητη καθημερινή τροφή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις για την υγεία σου. Εάν θέλεις να μείνεις για πάντα παιδί, βρες άλλο τρόπο. Απογαλακτίσου τώρα!

Η συνταγογράφηση του γάλακτος από τους παιδιάτρους, και ειδικά σε μορφή κονσέρβας ή σκόνης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ελληνίδα μητέρα, ενημερώσου! Απόκτησε στοιχειώδεις γνώσεις ανθρώπινης φυσιολογίας και βιοχημείας. Διάβαζε αξιόπιστα βιβλία παιδιάτρων που αντιστάθηκαν στο «σύστημα».

Έχω βοηθήσει οικογένειες να μεγαλώσουν υγιή παιδιά χωρίς την παραμικρή κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος. Το παστεριωμένο γάλα είναι δηλητήριο!

Σπάρτακος

Πηγή