Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ...

Φωτογραφία του Ηλιόπουλος Πασχάλης.

Δράττομαι της ευκαιρίας από το θέμα που δημιουργήθηκε με τα μολυσμένα παιδικά γάλατα, να παραθέσω την άποψη μου σύμφωνα με την Φυσιοπαθητική επιστήμη.
Σκοπός μου είναι να αναλογιστούμε την διατροφική παραβίαση που επιδέχεται ο παιδικός ανθρώπινος οργανισμός με επακόλουθο τις ανάλογες παθήσεις-μελλοντικές εκφυλιστικές παθήσεις. Η πρώτη πενταετία της ζωής είναι καθοριστική για την μετέπειτα υγεία τους.Χτίζουμε τα θεμέλια-σκελετό-σκεπή στο <<ανθρώπινο οικοδόμημα>>.Εμείς εν αντιθέτως χτίζουμε το σωματάκι τους με σαθρά υλικά.Ξεκινούμε να τα ταΐζουμε με ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, δεχόμενοι μάλιστα ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο κομμάτι της διατροφής .Σκόνη γάλα, σκόνη τσάι, σκόνη φρουτόκρεμμα, σκόνη ρυζάλευρο, βαζάκια με έτοιμο φαγητό ,τροφές απογυμνωμένες με ΕΝΖΥΜΑ,ΟΡΘΑ ΜΟΡΙΑ, γεμάτα με κενές θερμίδες κάνοντας τα παιδικά σωματάκια πρησμένα (σαν μπρουσούκια όπως έλεγε η γιαγιά μου) και συνεχίζουμε να τα ταΐζουμε στην παιδική ηλικία με τις σκουπιδοτροφές που φαίνονται στην φωτογραφία που ανάρτησα.Έπειτα αναλογιζόμαστε γιατί νοσούν τα παιδάκια μας.
Το ανθρώπινο σώμα (όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί) έχει την ικανότητα να ΑΥΤΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ και να ΑΥΤΟΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ συνέχεια με μια σειρά από εκατομμύρια βιοχημικές αντιδράσεις το λεπτό. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 τέτοιες αντιδράσεις γίνονται κάθε λεπτό σε κάθε κύτταρο και το σώμα αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα. Το μόνο που χρειάζεται για να διατηρείται σε ισορροπία αυτή η απερίγραπτα πολύπλοκη διαδικασία είναι τα κατάλληλα υλικά (τροφή, νερό και οξυγόνο) και η τακτική απόρριψη των αποβλήτων.
Η λειτουργία του ανθρώπινου σώματος μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις φάσεις: τη χώνευση, την κυκλοφορία, την οργάνωση και την αποβολή.Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από Οξυγόνο, Νερό, Πρωτεΐνες- Αμινοξέα, Άμυλα, Οργανικά άλατα, Βιταμίνες,Ιχνοστοιχεία.
Οι φάσεις αυτές λειτουργούν σωστά όταν δίνουμε στο σώμα τα σωστά ΥΛΙΚΑ που χρειάζεται για να διατηρεί την αρμονία και την ισορροπία του.
Το σώμα θέλει ΥΛΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ και ΌΧΙ τεχνικά, κατεργασμένα ξένα προς την φύση του και την κατασκευή του.
Κάθε κύτταρο χρειάζεται κυτταρικές θρεπτικές ουσίες για μία πληθώρα βιοχημικών αντιδράσεων.
Η χρόνια έλλειψη αυτών των ουσιών οδηγεί σε κυτταρική δυσλειτουργία, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε ασθένειες “Linus Pauling”--βραβευμένος με δύο Νομπέλ ιατρικής. Κλασικό παράδειγμα έχουμε την σίτιση φυτοφάγων ζώων με κρεατάλευρα με συνέπεια την δημιουργία της σοβαρότατης νόσου σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

Είναι αρκετό να τονιστεί ΚΥΡΊΩΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ,ότι ενώ το άτομο μπορεί να επιβιώσει (έστω και ασθενές) χωρίς φάρμακα, βότανα, ομοιοπαθητικά φάρμακα, βελονισμό, οστεοπαθητική,ψυχοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ. – ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΟΞΥΓΟΝΟ,ΝΕΡΟ,ΤΡΟΦΗ (τα ορθά μόρια), αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!!!!!! .
Οποιαδήποτε ΦΥΣΙΚΉ ΜΈΘΟΔΟ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΈΝΗ ΠΆΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΈΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.

Η επιλογή είναι δική σας. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, αν βέβαια θεωρείτε την υγεία σας αλλά και των παιδιών σας, το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής.Να είμαστε καλά και να προσπαθούμε για αυτό.

Ηλιόπουλος Πασχάλης
Dr.Naturopathic Science

Πηγή