Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ....Η ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝ......


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικα λάθη

Η τρίτη αιτία θανάτων στις ΗΠΑ είναι λόγω των ιατρικών σφαλμάτων.
Στο εξωτερικό υπάρχουν στατιστικά στοιχεία όχι επειδή οι πολίτες είναι ποιο ευαίσθητοι αλλά διότι απαιτούν αποζημίωση. Έτσι μετά από δικαστική δικαίωση προκύπτουν τα στοιχεία αυτά, που στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα τα περιστατικά.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία διότι οι άνθρωποι εδώ γενικά αποδέχονται το μοιραίο μοιρολατρικά και μεταφυσικά, και δεν ασχολούνται μέσα στον πόνο τους με την έρευνα για το πιθανό ιατρικό σφάλμα. Εάν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις και οι οποίες ήταν σκανδαλωδώς κραυγαλέες.

Σήμερα, Νοέμβριος 2017. Πολάκης: «Το 80% των γιατρών παίρνει φακελάκι, το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα. Το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα». (Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο ΙΣΑ για τις δηλώσεις Πολάκη για «φακελάκια»).

Η σύγχρονη μορφή “πανδημίας” σύμφωνα με την γεροντολογία και την φυσιοπαθητική ονομάζεται “ιατρογενή προβλήματα υγείας” που τα προκαλεί η επικρατούσα ιατρική και τα χημικά φάρμακα, συνεπικουρούμενη από περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, τον τρόπο ζωής και διατροφής, με αποτέλεσμα την εξάρτηση, τις παρενέργειες, τις αναπηρίες, και τους θανάτους.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ:
Πάνω από 4.000.000 ασθενείς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εμφανίζουν νοσοκομειακή λοίμωξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκτιμώμενο αριθμό θανάτων 37.000.
Στο 5% η νοσηρότητα στην Ε.Ε., στο 15% στην Ελλάδα
Θνησιμότητα άνω του 30% στην Ελλάδα, στο 15% στην Ε.Ε.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα ποσοστά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχετε αναλογιστεί ποτέ σε τι κόσμο ζούμε; Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, ρωτήστε τον εαυτό σας, τους φίλους, τους γνωστούς σας, δείτε ειδήσεις, διαβάστε τα νέα. Από τι πεθαίνουμε σήμερα; Ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης, θερίζουν. Ποιος δεν παίρνει φάρμακα σήμερα; Ποιος δεν είναι φαρμακο-εξαρτώμενος συνδρομητής; Θέλουμε άραγε να είμαστε υγιείς; Ή νομίζουμε πως δεν μας αφορούν εμάς αυτά τα θέματα;
Οι περισσότεροι ιατροί δεν αναφέρουν σχεδόν ποτέ τα ιατρογενή γεγονότα. Οι προσπάθειες να γίνει υποχρεωτική η υποβολή εκθέσεων των ιατρογενών γεγονότων, επικρίνονται έντονα από το ιατρικό κατεστημένο και επομένως, η έλλειψη υποβολής έκθεσης καθιστά δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.
Παρ όλα αυτά τα εμπόδια, οι κίνδυνοι των ιατρογενών ασθενειών της βιοιατρικής αποκαλύπτονται με τον αυξανόμενο ρυθμό των μελετών και των εκθέσεων, κυρίως στο εξωτερικό.
Έρευνες υπογραμμίζουν ότι, τουλάχιστον τα μισά από τα δυσμενή ιατρικά γεγονότα ήταν αποτρέψιμα.

Οι έρευνες αυτές στηρίχθηκαν σε μεγάλο ποσοστό επάνω σε άλλες ιατρικές εκθέσεις με συμπεράσματα, πως τα σφάλματα είναι ανθρώπινα: Όπως την έρευνα «Χτίζοντας ένα ασφαλέστερο σύστημα υγείας» (του 2000).
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι και 225.000 Αμερικανοί «σκοτώνονται άμεσα» ετησίως από τα ιατρικά λάθη, και περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πάσης μορφής αναπηρίες, στο “Journal of the American Medical Association (JAMA) July 26, 2000;284(4):483-5 ”.
Οι ερευνητές έχουν περιγράψει πως η Αμερική είναι «φαρμακευτικό κράτος» στο οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από τους καταναλωτές, και επομένως μια τέτοια δυσαναλογία της δύναμης μπορεί να καταστήσει τους καταναλωτές όλο και περισσότερο τρωτούς, επειδή οι ιατρογενείς ασθένειες είναι μια σημαντική αιτία των χρόνιων προβλημάτων υγείας και του θανάτου ειδικά στους ηλικιωμένους.

Νομίζετε πως στην Ελλάδα διαφέρουμε;
Γιατί συχνά ακούμε από τους γιατρούς της επικρατούσης χημικής Παστερικής ιατρικής όταν τους ρωτάμε για κάποιο πρόβλημα υγείας που μας προέκυψε να απαντούν πως, είναι “αγνώστου αιτιολογίας”;
Μήπως διότι δεν τους ενδιαφέρει η ολιστική προσέγγισε του περιστατικού; αλλά απλά και μόνο η αντιμετώπιση “μυωπικά” των συμπτωμάτων κι όχι τα αίτια που δημιούργησαν το πρόβλημα;
Μήπως διότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διανοηθούν πως πιθανόν να είναι “ιατρογενές” το αίτιο;
Μήπως διότι οι γνώσεις τους περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην συνταγογράφιση;
Μα θα μου πείτε, πήρα και δεύτερη και τρίτη γνώμη κι όλοι μου είπαν περίπου τα ίδια. Κι απαντώ:
Και τέταρτη και πέμπτη γνώμη να παίρνατε από γιατρούς της ίδιας χώρας ή από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, αλλά της ίδιας ιατρικής, το ίδιο περίπου θα σας λέγανε διότι έχουν διαβάσει τα ίδια βιβλία έστω και σε διαφορετική γλώσσα γραμμένα.

Μα θα μου πείτε, τί; πειράματα θα κάνουμε; Να μην παίρνουμε φάρμακα; Μαντζούνια θα παίρνουμε; Πλάκα μας κάνεις; Με την υγεία δεν παίζει κανείς.
Και απαντώ: Και βέβαια να παίρνετε τα φάρμακα όταν είναι απόλυτος ανάγκη, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, έκτακτο περιστατικό, κλπ.

Να μην είστε ευκολόπιστοι κι άβουλα όντα θα έλεγα, να μελετήσετε να ψάξετε να ενημερωθείτε πλουραλιστικά να μορφωθείτε και να αναπτύξετε άποψη.

Να απομυθοποιήσετε το “ιατρικό θέσφατο” διότι κι αυτοί που σας συνταγογράφουν δεν είναι μόνο θύτες αλλά και θύματα της ιατρικής που εξασκούν.
Το ερώτημα είναι πως υπάρχει μία μόνο ιατρική παθολογία; όπως αυτή που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος; Η οποία διδάσκεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλες τις ιατρικές σχολές του κόσμου; και η οποία βασίζεται στο ίδιο φαρμακευτικό “θεραπευτικό πρωτόκολλο MIMS” / βλέπε: συνταγολόγιο; Υποστηρίζεται δε από τις φαρμακευτικές εταιρείες, και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα φαρμακεία για την “θεραπευτική” εφαρμογή της;
Κι όσον αφορά δε την πρόληψη, την ουσιαστική πρόληψη, την έχει αντικαταστήσει έντεχνα με την έγκαιρη διάγνωση, και η οποία αποτελεί τον προθάλαμο της επικείμενης “διάγνωσης” και εν συνεχεία της στοχευόμενης “θεραπευτικής αγωγής”;

Η “αποκλειστικότητα”, η “μονοκρατορία” χωρίς “αντιπολίτευση”, το “φασιστικό μονοπώλιο”, η “εμπορευματοποίηση” του πόνου, η “εξάρτηση από πολυεθνικά συμφέροντα”, και ο “μονόδρομος” με τρομάζουν. (Σκάνδαλα με φαρμακευτικές εταιρείες όπως Bayer, Glaxo Smith, Kline, Pfizer, Abbot Laboratories, Novartis, κλπ).
Tο μεγάλο ποσοστό των εσφαλμένων διαγνώσεων, και ως εκ τούτου των εσφαλμένων “θεραπευτικών” προσεγγίσεων. Τα αμέτρητα “ιατρογενεί” προβλήματα υγείας, η μη συνεργασία με την φυσική παραδοσιακή ιατρική-φυσιοπαθητική, η απομάκρυνση από τον Όρκο του Ιπποκράτη, και το “δικαίωμα της θανάτωσης”.
“Tα καλά κόποις κτώνται”
Λέγανε οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι. Άραγε το ενστερνίζονται οι νέο-’Ελληνες σήμερα;
Ακούω συχνά να λένε, ποια υγιεινή διατροφή; Αληθινή τροφή; Τι είναι αυτό; ποιος κάθεται να μαγειρεύει τώρα; και γέμισε η χώρα ταχυφαγεία, και τα “σουπερμάρκετ” με “νεκρές κι επικίνδυνες” τροφές σε χρωματιστά κουτάκια, και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της διατροφής, ή καλύτερα η βιομηχανία της “διαστροφικής διατροφής”, κι ο κόσμος γέμισε με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την διατροφή.

Ακούω συχνά να λένε, ποιος κάθεται να διαβάζει τώρα; Μας ζάλισες με την πολυλογία σου, πες τα μας με λίγες λέξεις. Τι; να ξοδέψω χρόνο και χρήματα για βιβλία και σπουδές; Και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της υγείας, ή καλύτερα η “βιομηχανία της ασθένειας”. Και γέμισαν οι γειτονιές με φαρμακεία, οι πόλεις με νοσοκομεία και γιατρούς, και οι άνθρωποι με “ιατρογενείς” αρρώστιες.
Ακούω συχνά να λένε, δεν ξέρω εγώ ο γιατρός μου ξέρει, πότε θα βγει το χάπι για τον καρκίνο ή την τάδε ή την δείνα ασθένεια, γιατί αργούν τόσο;
Και περιμένουν χωρίς κόπο και συμμετοχή να γιατρευτούν καταπίνοντας χάπια και σε αναμονή για το μαγικό “χαπάκι να τους σώσει”. Και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της έρευνας για την έρευνα, και γέμισαν οι χώρες με ερευνητικά κέντρα που δαπανούν εκατομμύρια εκατομμυρίων στις φαρμακευτικές ιατρικές έρευνες, κι όλο κοντεύουν να βρουν το “μαγικό χαπάκι” μα ποτέ δεν το βρίσκουν, κι απ εδώ πάν κι άλλοι.
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, βεβαίως και η σύγχρονη ιατρική παθολογία, η χειρουργική, τα φάρμακα κλπ, σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν θαύματα.
Το πότε και το πόσο είναι το ζητούμενο.
Ευχές για ένα καλύτερο ιατρικό σύστημα.