Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ Η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΝ ΠΟΝΟ; Vasileios Kiosses | TEDxChania



Πόσο ευδιάκριτος είναι ο σωματικός από τον ψυχικό πόνο; Τι θα συνέβαινε αν η σχέση γιατρού και ασθενή δεν περιοριζόταν αυστηρά στην κλινική εξέταση; Έλα στη θέση μου, Γιατρέ! …ή αλλιώς η δύναμη της ενσυναίσθησης, η ικανότητα δηλαδή να μπαίνει ο γιατρός στη θέση του ασθενή, προσεγγίζοντάς τον ανθρωποκεντρικά και με εμπιστοσύνη και ο καταλυτικός ρόλος της στην ορθότητα μιας διάγνωσης.
Ο Βασίλειος Κιοσσές γεννήθηκε στην Καστοριά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφού ολοκλήρωσε τρία χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών σε Πρόσωπο-Εστιασμένη Counselling.Since 2013, είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το θέμα της διατριβής του ήταν η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και των επαγγελματιών της υγείας, στο Empathy. Αυτός είναι ο εμπνευστής και ο προπονητής σε ένα καινοτόμο βιωματικό πρόγραμμα που εκπαιδεύει φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στην ενσυναίσθηση, διάρκειας 60 ωρών, ένα μοναδικό στοχευμένο πρόγραμμα στην Ευρώπη.

Αυτή η ομιλία δόθηκε σε μια εκδήλωση TEDx χρησιμοποιώντας τη μορφή συνέδριο TED, αλλά ανεξάρτητα διοργανώνεται από την τοπική κοινότητα. Μάθετε περισσότερα στο http://ted.com/tedx

Πηγή