Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΗΛΙΟΣ : ΗΛΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ.....ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ-ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

alt

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ,βοηθά :

1. Στην επούλωση των ανοιχτών τραυμάτων,
2. Στην Ακμή,
3. Στο Έκζεμα,
4. Τη Κνίδωση,
5. Την Ψωριάση.
6. Ενισχύει το αμυντικό μας σύστημα,
7. Έχει βακτηριοκτόνο δράση ,
8. Βελτιώσει τον ύπνο,
9. Βελτιώνει την όρεξή μας

Το μαύρισμα οφείλεται σε αυξημένη παραγωγή μελανίνης μετά από έκθεσή μας στον ήλιο. Η μελανίνη έχει την ιδιότητα να μειώνει τη διείσδυση των ακτίνων UV στους εν τω βάθει ιστούς και άρα δρα προστατευτικά.

Η έκθεση στον ήλιο συμβάλει στη σύνθεση της βιταμίνης D !!!



Ο Ήλιος είναι ευεργετικός, στην ψυχική μας διάθεση.

Έτσι όταν μας λείπει ,το περιβάλλον γίνεται   αυτόματα κακό κι  εχθρικό, καθώς κρύβει φόβο και απειλές. Αντίθετα το φως του ήλιου είναι καλό, φιλικό και χαρίζει ευεξία μαζί με χαρά. Η έλλειψη του ήλιου και του φωτεινού του φάσματος ,παραπέμπει στον θάνατο, και γι αυτό άλλωστε  οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης κατά την διάρκεια του χειμώνα που η μέρα περιορίζεται σε ελάχιστες ώρες.

Αντίθετα, ο ήλιος και το φως του διώχνουν τον φόβο του θανάτου  και βοηθούν στην εξισορρόπηση της ψυχής.

Ο ήλιος  μας πλημμυρίζει με  τα φυσικά μας οπιούχα τις ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, που χαρίζουν ευφορία  και απομακρύνουν τις ¨σκιές¨  και την αγωνία.
Έτσι έχουμε θεαματική   βελτίωση των πιθανών ενδοκρινολογικών  προβλημάτων  κατά την θερινή περίοδο.

Στις διακοπές μας, επιβάλλεται  να χαιρόμαστε τον ήλιο και το  φως του  όπου κι αν είμαστε.
Οι ωφέλιμες ιδιότητες  του ήλιου ,παρατείνονται μέχρι  τα  βαθιά γεράματα, αφού η λελογισμένη έκθεση στον ήλιο ,μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακών, στα άτομα προχωρημένης ηλικίας.Το Harvard,με το αδιαμφισβήτητο κύρος του παράλληλα με.. Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Warwick, μελέτησε 3000 άτομα άνω των πενήντα ετών, τα οποία εξ αιτίας της φθοράς του οργανισμού και  του περιορισμού της  ποικιλίας στην διατροφή , δημιουργούν  ανεπάρκεια σε βιταμίνη D , συνιστούν έκθεση στον ήλιο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα  και από  30 λεπτά τη φορά.

Στις ωφέλιμες ιδιότητες του ήλιου συγκαταλέγεται ,

Η ισχυρή αντικαρκινική δράση της βιταμίνης D, αφού   πληθαίνουν οι  επιστημονικές ενδείξεις πως η έλλειψη βιταμίνης D ενοχοποιείται για την εμφάνιση  καρκίνου  στο  μαστό, το παχύ έντερο και τις ωοθήκες.Πρόσφατα δε, προστέθηκε άλλη μια, που αφορά  την πολλαπλή  σκλήρυνση.


ΟφθαλμοΘεραπεία  (Δρ. Bates)

Πώς γίνεται: Καθίστε ή ξαπλώστε έχοντας απέναντί σας τον ήλιο για 5 περίπου λεπτά. Τα μάτια σας πρέπει να είναι κλειστά, ωστόσο μπορούν να κινούνται κάτω από το δέρμα. Φροντίστε να κάνετε την άσκηση πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα που ο ήλιος δεν είναι καυτός. Τελειώστε την άσκηση με palming για 2 λεπτά.
Τι κάνει: Με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός κινητοποιεί τα μάτια και ρυθμίζει το νευρικό και ενδοκρινολογικό μας σύστημα.

Να σημειωθεί ότι ο Dr. Bates με διάφορες ασκήσεις των οφθαλμών συμπεριλαμβανομένης και της ΟφθαλμοΘεραπείαs θεράπευε παθήσεις των ματιών στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι τότε εταιρίες Οπτικών βλέποντας τα κέρδη τους να περιορίζονται τον κατασυκοφάντησαν ......Η Διαχρονική Φυσική μέθοδός του κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων και σήμερα υπάρχουν βιβλία του σε όλες τις Βιβλιοθήκες.http://ygeia-sos.blogspot.gr/2016/10/bates.html


Γιατί ΟΧΙ στα Αντηλιακά

* Γιατί περιέχουν τοξικές ουσίες και εμποδίζουν τη σύνθεση της D !!!
* Γιατί δρουν σας οιστρογόνα ή σαν αντιτεστοστερόνη οπότε διακόπτεται η ορμονική μας ισορροπία. * Επηρεάζεται και η ανάπτυξη ενός εμβρύου.

Πολλοί θεωρούν ότι το αντιηλιακό, κάθεται πάνω στο δέρμα αλλά το δέρμα είναι μηχανισμός απορροφήσεων και εκκρίσεων.

Είναι πολύ απορροφητικό, κι είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα. Και όταν βάζεις διάφορα σ’αυτό το όργανο, το αντιηλιακό εντοπίζεται στο αίμα σε πέντε λεπτά, και μέσα σε λίγες ώρες, εντοπίζεται στο συκώτι, τον σπλήνα, τους όρχεις και στον εγκέφαλο. Οπότε απορροφάται και πάει σε όλα τα όργανά μας.

Το διοξείδιο τιτανίου που περιέχουν εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά μόνο ένα μέρος της όχι όλη. Και όταν τη χτυπάει ο ήλιος, απενεργοποιείται. Φωτοδιασπάται οπότε παύει νάχει χρησιμότητα.

Φυσικοί Τρόποι για να Προστατεύσετε το Σώμα σας από τον Ήλιο


Δεν πρόκειται για αντηλιακά λάδια και αλοιφές ,αλλά για διατροφή που ενισχύει την αντίστασή μας μας στον Ήλιο.....Αν από λάθος σας κοκκινίσατε λίγο παραπάνω με τις πρώτες σας Καλοκαιρινές εκθέσεις στον Ήλιο ,χρησιμοποιήστε Βαλσαμόλαδο ή Φυσικό gel Αλόης...

Πόσο και πότε να εκτιθέμεθα στον ήλιο;

Ο  ήλιος,  κάνει καλό, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Υπάρχει ένας τρόπος να καταλάβουμε πότε πρέπει να σταματάμε την έκθεσή μας στον ήλιο: Να παρατηρούμε το σώμα μας. Το σώμα μας συνήθως μας μιλάει και πρέπει να μάθουμε να το ακούμε. Αν η ηλιακή ακτινοβολία πρόκειται να μας βλάψει, το σώμα μας θα αισθάνεται άβολα. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να τραβήξουμε το σώμα μας από το ηλιακό φως, προτού αυτό μας βλάψει.
Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν, ότι η 20λεπτη έως 30λεπτη έκθεσή μας στον ήλιο τρεις φορές την εβδομάδα  είναι αρκετή. Και ότι η έκθεσή μας πρέπει να γίνεται από τις 11:00 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. 
Για αρκετές ώρες πριν και μετά δεν σαπουνιζόμαστε...
Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακά ...
Δεν φοράμε γυαλιά... 
Όμως, αυτά είναι σχετικά και η έκθεσή μας εξαρτάται από το χρώμα τού δέρματος μας (οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα πρέπει να κάθονται περισσότερο χρόνο στον ήλιο από τούς ανοιχτόχρωμους) και από το γεωγραφικό πλάτος που βρισκόμαστε......

Τρόφιμα που προστατεύουν το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω!

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία λέει ότι, επειδή η οξειδωτική βλάβη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, ποικίλα αντιοξειδωτικά μέσω διαφόρων πηγών τροφίμων που μπορείτε να καταναλώσετε μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου.

Αποκτήστε μια σωστή ολοκληρωμένη διατροφή που να περιλαμβάνει τα εξής:

* Πορτοκαλί τρόφιμα όπως τα καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθες και το πεπόνι, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο (βιταμίνη Α) και μπορούν να μειώσουν το ηλιακό έγκαυμα και τις ρυτίδες.


* Εσπεριδοειδή – περιέχουν κουερσετίνη και βιταμίνη C.


* Σπανάκι, λάχανο και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα οποία είναι υψηλά σε λουτεΐνη.


* Ντομάτες, καρπούζι και κόκκινες πιπεριές, που περιέχουν λυκοπένιο.


* Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα λιπαρά  ψάρια, λιναρόσπορο, καρύδια .


* Τροφές πλούσιες σε σελήνιο (η οποία βρέθηκε να μειώνει το κίνδυνο του θανάτου από καρκίνο του δέρματος κατά 50%) όπως τα καρύδια Βραζιλίας, και τα φουντούκια


* Πράσινο τσάι- το οποίο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.


* Μούρα – η υψηλότερη πηγή αντιοξειδωτικών.


* Ελιές, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και σπόροι – πλούσιες πηγές της βιταμίνης Ε, συμβάλλουν για την επούλωση του δέρματος.


Πολικός 2017