Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ( Παναγιώτα Μπλέτα - Θοδωρής Αρβανίτης )




Η οικολογική Γεωργία είναι άρρηκτα δεμένη με την εξέλιξη του πολιτισμού μας, καθώς προωθεί λύσεις στην παραγωγή προϊόντων, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η οικολογική γεωργία- κτηνοτροφία έχει μία ιστορία 25 χρόνων στην χώρα μας. Η μέχρι σήμερα εξέλιξή της στηρίχθηκε κυρίως στην επιμονή, το μεράκι και το ενδιαφέρον ενός αρχικά μικρού αριθμού βιοκαλλιεργητών και γεωπόνων, ελάχιστων φορέων και ακόμα μικρότερου αριθμού καθηγητών πανεπιστημίου και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο συμβατικός – βιομηχανικός τρόπος παραγωγής που είχε επικρατήσει το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα δεν ήταν αειφόρος .

Αγκαλιάστηκε όμως από τον κόσμο;

Με πρωτοβουλία του βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη ιδρύθηκε το περίφημο ΟΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ στα Κιούρκα για να ενισχύσει και να διαδώσει τις ιδέες και τις πρακτικές της οικολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Με παγκόσμια ακτινοβολία, το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας συνεχίζει ακάθεκτο για 5η χρονιά να παραδίδει δωρεάν μαθήματα «θεωρίας και πράξης» για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου οικονομικά βιώσιμου αγροκτήματος.

https://oikosxoleio.wordpress.com/