Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ




Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Αν φροντίζουμε τα γονίδιά μας με αγάπη, τότε τα σώματά μας θα γίνουν υγιή και δραστήρια.

Όλοι μας γνωρίζουμε για τη ζωή της Μητέρας Τερέζας. Η άγια αυτή γυναίκα αφιέρωσε την εαυτό της στην εργασία ανάμεσα στους φτωχότερους των φτωχών στις φτωχογειτονιές της Καλκούτα. Παρά τη βρωμιά του χώρου όπου ζούσε, έφθασε στην ώριμη ηλικία των 87 ετών. Ανάμεσα στην αθλιότητα και το ελεεινό περιβάλλον στο οποίο ήταν καθημερινά εκτεθειμένη, η καρδιά της Μητέρας Τερέζας υπερχείλιζε από αγάπη, την πιο ισχυρή ζωογόνα ενέργεια.

Η εξάλειψη και μείωση του στρες είναι σημαντική στη μείωση των ζημιογόνων επιδράσεων των ελευθέρων ριζών στα κύτταρά μας. Όταν είμαστε θυμωμένοι, μνησίκακοι ή γεμάτοι αρνητικές σκέψεις, το σώμα βιώνει στρες και η παραγωγή ελευθέρων ριζών αυξάνεται. Όταν η καρδιά και ο νους εστιάζονται σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, το σώμα υποφέρει.

Ο θυμός και το μίσος γεννούν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών που βλάπτουν τα γονίδιά μας.
Γι' αυτό το λόγο όταν λέμε "πονάει", όταν υποφέρουμε από καταστραμμένες σχέσεις, δεν είναι μόνο τα συναισθήματά μας που έχουν συντριβεί αλλά επίσης και ο νους και το σώμα έχουν δεχτεί χτύπημα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για το πώς αναπτύσσεται μία μάχη.

Τα κύτταρά μας αποτελούνται βασικά από νερό. Πρέπει να είναι ικανοποιητικά ενυδατωμένα για βέλτιστη απόδοση. Αλλά πόσοι από εμάς ικανοποιούν τακτικά στην ημερήσια ανάγκη σε υγρά των δύο λίτρων; Αυτή η ποσότητα μπορεί να φαίνεται μεγάλη, μπορούμε όμως να την πάρουμε από ποικίλες πηγές. Μπορούμε να πάρουμε υγρά από το φαγητό που τρώμε, από χυμούς και από το νερό που πίνουμε. Όταν τα κύτταρα είναι αφυδατωμένα δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις εργασίες τους αποδοτικά. Έτσι, το σώμα γίνεται αδύνατο και επιρρεπές στις μολύνσεις και τις νόσους.

Πρέπει να ακούσουμε τι χρειάζονται τα κύτταρά μας και να τους το προσφέρουμε ώστε να επέλθει αρμονία ανάμεσά σε μας και τα κύτταρά μας, και μόνον τότε θα επιτευχθεί η θεραπεία.

Αποκαλύπτουν τις απόψεις τους και μοιράζονται τις γνώσεις τους με την Ευα Ντελιδάκη

Η Δρ. Αικατερίνη Δανιήλ ΩΡΛ ,

Ο Εμμανουήλ Πατεράκης Ιατρός Γενικής Ιατρικής –Ολιστικός Ιατρός ,

Η Δρ.Ματίνα Χρονοπούλου Φυσικοπαθητικός –Ομοιοπαθητικός βελονίστρια ,Διδακτωρ Φυσικοπαθητικής στην Αγγλία

Η Κλειώ Αποστολάκη Ψυχολόγος,Ψυχοθεραπεύτρια,Οικοψυχολόγος

και η Ψυχολόγος Μαρία Τερζάκη