Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ; Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ!!!




Στο Χώμα Υπάρχουν Μικρόβια με Αντικαταθλιπτικές Ιδιότητες παρόμοιες με του Prozac – Λερωθείτε και βρείτε την Ευτυχία!
Το Prozac μπορεί να μην είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη. Έχει βρεθεί πως τα μικρόβια του εδάφους έχουν παρόμοιες επιπτώσεις στον εγκέφαλο, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σκευασμάτων και τον πιθανό εθισμό που αυτά προκαλούν. Μάθετε περισσότερα για το πως το χώμα μπορεί να δράσει ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και χαρίστε στον εαυτό σας την ευεξία και την ψυχική υγεία που του αρμόζει.
Εδώ και αιώνες, στις παραδόσεις όλων των πολιτισμών, ήταν γνωστές πολλές φυσικές θεραπείες για την υγεία του οργανισμού. Τέτοιες θεραπείες περιελάμβαναν γιατροσόφια για σχεδόν οποιαδήποτε σωματική ασθένεια, καθώς και για τις ψυχικές και συναισθηματικές αδυναμίες. Οι αρχαίοι θεραπευτές δεν μπορούσαν να γνωρίζουν για ποιο λόγο «δούλευαν» τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούσαν, ούτε τον τρόπο δράσης τους, απλά τα εφάρμοζαν και έβλεπαν το αποτέλεσμα.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει τα μυστικά πολλών φαρμακευτικών φυτών και παραδοσιακών πρακτικών, αλλά πρόσφατα μόλις βρήκαν την απάντηση για μια αρχαία παράδοση, που ως τώρα ο τρόπος δράσης της μας ήταν άγνωστος ενώ ο κόσμος συνέχιζε να ευεργετείται από αυτή, την πεποίθηση ότι οι εργασίες και η επαφή με το χώμα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους και η υγεία του ανθρώπου φαίνεται να έχουν μια στενή σχέση που μελετήθηκε και επαληθεύτηκε από την επιστήμη.

Πως επηρεάζουν οι μικροοργανισμοί του εδάφους την υγεία μας

Γνωρίζατε πως στο έδαφος υπάρχει ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό; Αυτό είναι το βακτήριο Mycobacterium vaccae, οι ιδιότητες του οποίου είναι υπό έρευνα και με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως ασκεί επίδραση στους νευρώνες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως το Prozac. Το βακτήριο αυτό βρίσκεται στο έδαφος και έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε χαλαροί και πιο ευτυχισμένοι. Μελέτες που διεξήχθησαν σε ασθενείς με καρκίνο, στους οποίους χορηγούνταν το βακτήριο, ανέφεραν πως είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερο άγχος. (1)

Η έλλειψη σεροτονίνης έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, το άγχος, την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τη διπολική διαταραχή. Αυτό το βακτήριο φαίνεται να είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό που υπάρχει ελεύθερα στο έδαφος χωρίς να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες, απλά παίζοντας στο χώμα ή κάνοντας εργασίες κηπουρικής, που μας φέρνουν σε επαφή με το χώμα.

Οι περισσότεροι κηπουροί, που αγαπούν τρελά αυτό τους το χόμπι, θα σας πουν ότι ο κήπος τους ή ο αγρός τους είναι το μέρος που τους γεμίζει χαρά και οι εργασίες που κάνουν κάθε μέρα εκεί τους σβήνουν το άγχος, τους ηρεμούν και τους φτιάχνουν τη διάθεση. Η παρουσία των αντικαταθλιπτικών βακτηρίων στο εδάφος δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς από εμάς που έχουν βιώσει το φαινόμενο αυτό. Πλέον, το γεγονός πως υπάρχει μια επιστημονική τεκμηρίωση πίσω από αυτό μας το βίωμα προσθέτει κύρος στους ισχυρισμούς μας.

Το Mycobacterium vaccae είναι επίσης αντικείμενο έρευνας για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, για την αντιμετώπιση της νόσου του Crohn και την ανάσχεση της ρευματοειδής αρθρίτιδας. (2)

Πώς το παιχνίδι στις λάσπες και οι εργασίες στον κήπο μας κάνουν πιο ευτυχισμένους;

Τα αντικαταθλιπτικά μικρόβια του εδάφους αυξάνουν τα επίπεδα των κυτοκινών με αποτέλεσμα να παραχθεί περισσότερη σεροτονίνη στον εγκέφαλο. Το βακτήριο δοκιμάστηκε πειραματικά σε αρουραίους τόσο σε ενέσιμη μορφή, όσο και με τη λήψη από το στόμα και τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση της γνωστικής λειτουργίας, χαμηλότερο στρες και καλύτερη συγκέντρωση στις δραστηριότητές τους σε σχέση με την ομάδα ελέγχου (δηλαδή την ομάδα στην ποία δεν χορηγήθηκαν τα μικρόβια αυτά).(3)

Όσοι ασχολούνται με τον κήπο, τον αγρό και τα χωράφια τους, εισπνέουν αυτά τα βακτήρια, έρχονται σε επαφή με αυτά όταν δουλεύουν το χώμα τους, με αποτέλεσμα να εισχωρούν στο κυκλοφορικό τους σύστημα από πληγές ή από άλλες οδούς. Οι επιδράσεις των αντικαταθλιπτικών βακτηρίων του εδάφους διαρκούν έως και 3 εβδομάδες, όπως έδειξαν τα πειράματα. Έτσι, αρκεί να βγείτε και να δουλέψετε ή να παίξετε στο χώμα ώστε να βελτιώσετε τη διάθεσή και την ψυχική σας υγεία.

Πηγή

Πηγές έρευνας:
(1)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15151947
(2)http://link.springer.com/chapter/10.1007%2F978-94-011-1830-9_8
(3)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23454729