Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ ΜΕΡΑΝ ΝΥΧΤΑΝ ΝΑ ΦΥΣΗΣΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΕΡΑΣ.....


Με αφορμή όσα εξελίσσονται στη Γενεύη και δεν αφορούν μονάχα τη μοίρα της Κύπρου, αλλά τα συμφέροντα ολάκερου του Ελληνισμού, η Μαρία Ιωάννου από την Λεμεσό, γράφει ένα γράμμα στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, τον σταυραετό του Μαχαιρά που αρνήθηκε να παραδοθεί στους Άγγλους αποικιοκράτες και προτίμησε να γίνει ολοκαύτωμα (σ.σ: τον κάψανε ζωντανό στο κρησφύγετό του) για την ελευθερία της πατρίδας.


"Γληόρη, οι Τούρκοι χθες μας έδωσαν χάρτη. Τι χάρτη; Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω! Τι να σου πω και πως να σου εξηγήσω! Έγιναν πολλά  … πάρα πολλά από τότε. Καταρχάς να σου πω ότι δεν καταφέραμε να ενώσουμε την Κύπρο με την Ελλάδα. Όχι μόνο δεν τα καταφέραμε αλλά, μας πήραν και τη μισή το 1974 … Νιώθω ντροπή που στα λέω όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Η Ένωση για την οποία κάηκες ζωντανός στον Μαχαιρά,  δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το 1960 μας επέβαλαν ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε και σημαία δική μας Γληόρη.

Δεν ξεχάσαμε όμως την γαλανόλευκη. Όχι όλοι τουλάχιστον, αν αυτό σου είναι παρήγορο. Εσύ μόνο αυτή γνωρίζεις. Γι’ αυτήν τη σημαία έγινες ολοκαύτωμα. Για να καταλάβεις το κατάντημα μας, κάποιοι μας αποκαλούν φασίστες επειδή αγαπούμε και την Ελληνική σημαία. Γι’ αυτό σου λέω … άλλαξαν πολύ τα πράγματα.

Έγιναν πολλά Γληόρη. Δικοινοτικές φασαρίες, πραξικόπημα, εισβολή από την Τουρκία το 1974. Από τότε η Τουρκία κατέχει το 37% του εδάφους της Κύπρου. Η αγαπημένη σου Λύση, βρίσκεται και αυτή υπό Τουρκική κατοχή. Δεν το πιστεύεις ε; Από το 1974 μέχρι το 2003 κανένας δεν μπορούσε να πάει στα κατεχόμενα. Έτσι τα λέμε, κατεχόμενα. Άγνωστη για σένα και αυτή η λέξη. Θα διαβάσεις πολλές τέτοιες …

Το 2003 άνοιξαν τα οδοφράγματα. Για να καταλάβεις το κατάντημα μας, όποιος θέλει να πάει στην Κερύνεια π.χ,  θα πρέπει να δείξει διαβατήριο ή ταυτότητα στον Τούρκο! Τώρα διεξάγονται συνομιλίες στη Γενεύη. Γι’ αυτό σου είπα για χάρτη στην αρχή. Οι Τούρκοι μας έδωσαν χάρτη που αποτυπώνει ποιά εδάφη θα μας επιστρέψουν! Δεν ξέρω αν θα επιστραφεί και η Λύση. Μπορεί …

Η Κύπρος έχει γίνει ένα τεράστιο οικόπεδο Γληόρη και προσπαθούμε με τους Τούρκους να συμφωνήσουμε για το ποιός θα πάρει το ένα κομμάτι και ποιος το άλλο. Να σου πω για εκ περιτροπής προεδρία; Εγγυήσεις και ασφάλεια; Ακτογραμμές; Άσε καλύτερα … Ήδη σου είπα πολλά και κατάλαβες. Δεν ξέρω πως νιώθεις. Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι. Ίσως να μας φτύνεις που φανήκαμε ανάξιοι να συνεχίσουμε τον αγώνα σου … τον αγώνα σας! Οι αγώνες τώρα Γληόρη, δεν γίνονται μέσα σε κρησφύγετα και πάνω σε βουνά.

Γίνονται μέσα σε θερμαινόμενες αίθουσες πολυτελείας, μέσω Facebook,  Twitter και internet. Σου το έχω πει. Άγνωστες λέξεις. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, τι περίμενες; Να μέναμε στάσιμοι; Έχουμε γίνει “μοντέρνοι” … Αμερικανάκια. Σκατά στα μούτρα μας; Σωστά  … Τώρα περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της Γενεύης Γληόρη. Ο Πρόεδρος της Κ.Δ (που σου είπα πριν) προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κύπρο μας.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις εννοείται. Μην περιμένεις πολλά πολλά Γληόρη. Ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι που δώσατε τη ζωή σας γι’ αυτόν τον τόπο. Που πεθάνετε για την Κύπρο μας, την Ελλάδα μας, για την Ένωση! Απλά, προσευχηθείτε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τίποτα άλλο.

Υ.Γ : ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ"

Από το site του Κύπριου Δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου

Καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν

Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζιαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν

Πηγή:.penna.gr