Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.......ΔΡ. ΧΑΜΕΡ


Σε αυτό το βίντεο, ο Δρ. Χάμερ εξηγεί βασικά πράγματα για τις συγκρούσεις και την αντιμετώπισή τους μέσα στα πλαίσια της "Γερμανικής Θεραπευτικής".

Η συνομιλία καταγράφτηκε πριν το 1994, όταν η Γερμανική Θεραπευτική ονομάζονταν ακόμα "Νέα Ιατρική" και είχαν ανακαλυφθεί μόνο οι 4 από τις 5 Βιολογικές Νομοτέλειες. 

Ο Δρ. Χάμερ αναφέρει και σχολιάζει εν συντομία την κλασσική ψυχοθεραπεία, την σημασία και τον θετικό ρόλο του άγχους, την βιολογική πλευρά των συγκρούσεων με όρους του ζωικού βασιλείου, τα ψυχοφάρμακα και την σχέση τους με το ότι οι ψυχασθενείς δεν μπορούν να απαλλαγούν από την πάθησή τους με την χρόνια λήψη τους.
Εξηγεί την σημασία της βιολογικής πλευρίωσης (αριστερόχειρας-δεξιόχειρας) σε σχέση με τα εγκεφαλικά ημισφαίρια και το είδος των συγκρούσεων που σχετίζονται με αυτά.
Επίσης εξηγεί τον ρόλο των ορμονών και της εμμηνόπαυσης, μιλάει για τις "Εστίες Χάμερ" στον εγκέφαλο, την μετατροπή τους σε εγκεφαλικό οίδημα κατά την Θεραπευτική Φάση και απλούς τρόπους αντιμετώπισής αυτού του οιδήματος (οι σοβαρές περιπτώσεις χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα!).
Μιλάει για την κορτιζόνη και την λογική της χρήση όσον αφορά το εγκεφαλικό οίδημα και ορισμένους πόνους.
Κατακρίνει την ανεξέλεγκτη εφαρμογή της χειρουργικής και της ακτινοβόλησης και εξηγεί εν συντομία πότε η πρώτη (ίσως και η δεύτερη) έχει νόημα να γίνεται.