Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΑ ! (τα κρασοστάφυλα μια χαρά είναι)


Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί. Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι και το βράδυ σταφύλια με ψωμί. Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.
Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.

ΦΩΣΦΟΡΟΣ


Το ανθρώπινο σώμα περιέχει κατά μέσο όρο 600-900 γραμμάρια, φωσφόρο, του οποίου το 80% περίπου βρίσκεται στο σκελετό με τη μορφή αλάτων ασβεστίου.
Ποιός είναι ο ρόλος του
Είναι πιθανό να γνωρίζετε τη σημασία του φωσφόρου για την υγεία των οστών και των δοντιών. Ωστόσο, ο φώσφορος συνδέεται με μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες αυτού που λέμε ζωή, την αποθήκευση ενέργειας.
Ο βασικός ρόλος του φωσφόρου είναι δομικός μια και αποτελεί βασικό συστατικό του σκελετού και των δοντιών. Είναι επίσης απαραίτητος για την αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας καθώς και για το μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών. Ο φωσφόρος υπάρχει σε όλα τα κύτταρα και η παρουσία των ιόντων του στο αίμα ρυθμίζει την τιμή του pH σταθερή.

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ


Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι.
Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο.
Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και ...εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ : ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ !


1. Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Έτσι βοηθάει το δέρμα να έχει μία απαλή και ελαστική δομή, χαρίζοντας του την απαραίτητη υγρασία.
2. Περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση. Η κεραλοιφή λοιπόν, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ακμή, εξανθήματα και σπυράκια.
3. Το κερί της μέλισσας επίσης, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει. Είναι επομένως πολύ επουλωτικό και βοηθάει στην αντιμετώπιση των πληγών του δέρματος , των εκζεμάτων και σε κάθε είδους δερματοπάθεια.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΤΕΑΤΑ (ποντιακή συνταγή τσουκνιδόσουπας)


Υλικά:
- 1 1/2 κιλό κορυφές από τσουκνίδες 
- 5 κουταλιές αλεύρι σιταρένιο
- 5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
- 3 1/2 ποτήρια νερό
- 1/2 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις τσουκνίδες και τις βράζουμε, σε νερό που κοχλάζει, ώσπου να λιώσουν. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό στ’ οποίο έβρασαν. Αμέσως τοποθετούμε σε κατσαρόλα τις τσουκνίδες και τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε και τ’ αλεύρι, ανάλογο αλάτι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία, σε σιγανή θερμοκρασία και αφού ρίξουμε το νερό που κρατήσαμε, αρχίζουμε ν’ ανακατεύουμε, με ξύλινο κουτάλι, το μείγμα τρίβοντάς το και στα τοιχώματα της κατσαρόλας έως ότου γίνει σαν κρέμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με δύοσμο και πιπέρι.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΙ !!! ;;;


Αναμφισβήτητα, το μέλι είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά του πλανήτη!
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο τύπος των βιταμινών και η ποιότητά τους εξαρτάται από τον τύπο των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία. Συνήθως, το μέλι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο. Αν δείτε, επίσης, πόσες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία περιέχει η ζάχαρη ή άλλες πηγές, θα τις θεωρήσετε ελάχιστες έως ασήμαντες.
Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά και ως φυσικό αντισηπτικό σε παραδοσιακά φάρμακα. Επίσης, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και θωρακίζει τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος ή καρδιακή νόσος.
Αλλά, δυστυχώς, λόγω της υψηλής τιμής του, οι άνθρωποι συχνά αγοράζουν το φθηνότερο που βρίσκουν στα σουπερμάρκετ, ή αυτό που έχει διαφημιστεί περισσότερο. Και μερικές φορές αυτό που φαίνεται καλύτερο και πιο “γυαλιστερό” μέσα απ’ τη συσκευασία, είναι το χειρότερο. Γιατί πολύ πιθανόν αυτό να μην είναι αγνό μέλι αλλά αλλοιωμένο. Πως γίνεται αυτό; Για να χαμηλώσει η τιμή, αυτός ο τύπος μελιού έχει υποστεί διάφορες επεξεργασίες.
Μία πρόσφατη μελέτη, που δημοσίευσε μία ομάδα ειδικών στο Food Safety News, ανακάλυψε ότι πάνω από το 76% όλων των τύπων μελιού στα σουπερμάρκετ είχε υποβληθεί σε μία διαδικασία που λέγεται υπερδιήθηση. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή η διαδικασία φιλτραρίσματος αφαιρεί τις προσμίξεις όπως ίχνη κεριού αλλά και τη γύρη, και είναι πολύ κακό αυτό. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ειδικοί στο μέλι λένε πως η διαδικασία αυτή είναι “σημαντική” προκειμένου να αποφευχθεί η “κρυσταλλοποίηση” και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Το κακό είναι ότι πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι η γύρη είναι εξαιρετικά σημαντική και επωφελής για το σώμα μας. Και το αλλοιωμένο μέλι δεν την περιέχει!
Οι ειδικοί λένε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε μέλι που έχει υποστεί αυτή τη διαδικασία, είναι αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τη χώρα προέλευσής του. Για παράδειγμα το κινέζικο αλλοιωμένο μέλι, είναι συνήθως αναμειγμένο με παράνομα αντιβιοτικά και μέταλλα.
Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν τύποι μελιού που έχουν αναμειχθεί με γλυκόζη, και όπως και τα άλλα θεωρείται κακής ποιότητας. Το νοθευμένο μέλι συχνά πωλείται στα σούπερμαρκετ, κι έτσι θα πρέπει να ξέρετε πώς να το ξεχωρίζετε:
Αν το μέλι δεν “κρυσταλλώσει” μετά από λίγο καιρό, τότε είναι μία καλή ένδειξη νοθείας, αφού το γνήσιο μέλι θα “κρυσταλλώσει” αν τοποθετηθεί στο ψυγείο.
Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες. Αν περιέχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, να το αποφύγετε.
Προσθέστε μερικές σταγόνες ιώδιο σε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια προσθέστε λίγο μέλι. Αν το μέλι σας γίνει λίγο μπλε, τότε έχει συνδυαστεί με άμυλο καλαμποκιού.
Προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι σε μείγμα νερού- μελιού. Αν δείτε αφρό, το μέλι σας έχει νοθευτεί.
Μπορείτε να κάψετε το μέλι με φώσφορο ή με ένα σπίρτο, κι αν αυτό αναφλεγεί, τότε είναι γνήσιο μέλι.
Τοποθετήστε μία κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι νερό. Σε περίπτωση που το μέλι δεν διαλυθεί, είναι γνήσιο. Το νοθευμένο ή αλλοιωμένο μέλι διαλύεται στο νερό.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΊ ΣΠΌΡΟΙ...


Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί αντικαρκινικοί σπόροι που μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου.
Στην αναζήτηση της βελτιωμένης αντιμετώπισης για διάφορους τύπους καρκίνου, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η φύση προσφέρει ουσίες με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Και κάτι πραγματικά σπουδαίο είναι ότι αυτές δεν προκαλούν αρνητικές παρενέργειες.
Σήμερα η χημειοθεραπεία εξακολουθεί να είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη τεχνική για την καταπολέμηση του καρκίνου, παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κυττάρων του σώματος και των οργάνων τα οποία δεν έχουν προσβληθεί από καρκίνο.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν ήδη τις δυνατότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση των τροφών εκείνων που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Οι φυσικές θεραπείες έχουν σκοπό να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφορετικών τύπων καρκίνου. Όμως ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και, σε μερικές περιπτώσεις, συμβάλλουν στη διακοπή της ανάπτυξης κακοήθων κυττάρων.
Σε αυτές τις φυσικές επιλογές περιλαμβάνονται οι παρακάτω τέσσερις σπόροι, των οποίων οι διατροφικές ιδιότητες έχουν δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα στον αγώνα εναντίον των όγκων.