Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ



Ένα παλιό αλλά διαχρονικό μυστικό της άριστης υγείας και κορυφαίας ευεξίας.
Ας μην ξεχνούμε ότι το παχύ έντερο μαζί με τα άλλα 4 όργανα (ήπαρ, πνεύμονες, νεφρά και δέρμα) αναλαμβάνει την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η υδροθεραπεία απομακρύνει αποτελεσματικά τα λιμνάζοντα κοπρανώδη υλικά από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου, αποτρέποντας την αύξηση των βακτηριακών τοξινών στο λεμφικό και το σύστημα της πυλαίας, οδηγώντας σε ένα μειωμένο φορτίο για το συκώτι.
Επιπρόσθετα, η θεραπεία απομακρύνει βλέννα, αέρια, παράσιτα και κυτταρικά υπολείμματα, διευκολύνοντας την περισταλτική δράση και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.


Αυτή η φυσική καθαρτική διαδικασία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τη δυσλειτουργία του παχέος εντέρου.
Ορισμένα βακτήρια εμπλέκονται στην παραγωγή διάφορων βιταμινών που απορροφούνται από το παχύ έντερο και αποθηκεύονται στο συκώτι (η βιταμίνη Κ και μερικές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β).
Πέρα από τις βιταμίνες, το έντερο απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού.
Δυστυχώς στην κυκλοφορία εισέρχονται και οι τοξίνες του βακτηριακού μεταβολισμού.
Αυτές οι τοξίνες περνούν από το συκώτι και αποβάλλονται από τα νεφρά.


Τα βακτήρια του εντέρου προκαλούν ζύμωση στο άμυλο απελευθερώνοντας αέρια υδρογόνου και μεθανίου, τα οποία απορροφούνται και αποβάλλονται από τους πνεύμονες.
Έτσι, η δυσοσμία του στόματος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της στάσιμης ζύμωσης που γίνεται στο έντερο.

Η εντερική τοξαιμία μπορεί ακόμα να έχει ως αποτέλεσμα καταστάσεις όπως πονοκεφάλους, αλλεργίες, ευερεθιστότητα και εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η εντερική στάση μπορεί να αυξήσει την συστημική απορρόφηση των μικροβίων και των τοξινών τους.
Η παρατεταμένη κατακράτηση υπολειμμάτων τροφών, χολής κτλ, οδηγεί στην αύξηση του αριθμού των παρασιτικών βακτηριδίων του εντέρου.
Μερικά από τα βακτήρια της φυσιολογικής χλωρίδας μπορεί να γίνουν παθογόνα κάτω από τις συνθήκες στάσης ή σήψης.
Για παράδειγμα ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, που ανήκουν στην φυσιολογική χλωρίδα του παχέος εντέρου, κάτω από τις προαναφερθείσες συνθήκες, θα μπορούσαν να εισέλθουν στην κυκλοφορία και να γίνουν πιθανά οι αιτίες ασθένειας.
Nikolaos HealingTouch Daradimos