Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΡΜΑΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ - Π. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ


Ήταν μια Κυριακή πριν πολλά χρόνια που τον πρωτοσυνάντησα στο πατρικό του σπίτι ,έξω από την Αθήνα . Πήγαμε νωρίτερα από το ραντεβού μας . Στο κήπο δυο καλοσυνάτοι ηλικιωμένοι.
.....χαιρετηθήκαμε ...τα γνωστά .Πιάσαμε τη κουβέντα γενικά σε ένα παγκάκι.  Μιά ευχάριστη συζήτηση με χιούμορ ...κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και στη Διατροφή: Εμείς μου λέει έχουμε να βάλουμε αλάτι στο φαγητό από τότε που γύρισε ο Παναγιώτης απο την Αμερική. Τα έχασα , για λίγο...Μιλούσα με το Μανώλη το πατέρα του Παναγιώτη. Οι γονείς του τότε παρα κάτι στα 100! Σε λίγο μας υποδέχεται κι ο Παναγιώτης, φρεσκοξυπνημένος !
Τα μεσημέρια πάντα έλεγε είναι απαραίτητος  ένας υπνάκος.
Τα λέω όλα αυτά  για ένα και μόνο λόγο : Την ιατρική που ασκούσε  την έβλεπε σαν
Λειτούργημα. Δεν έκανε εκπτώσεις! "Συνταγογραφούσε" Τρόφημα αντί για Φάρμακα!
Δεν ήταν σαν τους περισσότερους που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Μια φορά τον επισκεπτόσουν και τον είχες τηλεφωνικά σύμβουλο για μια ζωή!.
Ακούραστος, Φανατικός οπαδός της Αλήθειας!!!

Εξεστράτευσε σταθερά ενάντια στα τρία λευκά δεινά της σύγχρονης ζωής :
το Αλάτι, τη  Λευκή Ζάχαρη, το  Λευκό Αλεύρι, και ενόχλησε οπωσδήποτε το ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο με τις «εναλλακτικές» θεραπευτικές υποδείξεις του  που καταργούσαν προσοδοφόρες δραστηριότητες όπως αυτή των εμβολίων γρίπης….


ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΑΡΜΑΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ)

Βασική επιδίωξη της Οικολογικής Ιατρικής είναι η ανάκτηση και επαναφορά της υγείας και ισορροπίας του οργανισμού, με φυσικά-φυσιολογικά μέσα, χωρίς φάρμακα και επεμβάσεις — τουλάχιστον στις πλείστες των παθολογικών περιπτώσεων.  
Δηλαδή δεν στοχεύει στην προσωρινή ανακούφιση και καταστολή των συμπτωμάτων που επιδιώκει κατά κανόνα η κλασσική ιατρική, αλλά ως ένα μεγάλο βαθμό και τα άλλα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα.

Η ανάκτηση της υγείας επιτυγχάνεται χάρη στις έμφυτες, ενδογενείς, αυτοϊαματικές δυνατότητες  και ιδιότητες του ανθρώπινου οργανισμού, οι οποίες για να δράσουν στον μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους απαιτούνται:

 1. Η απομάκρυνση και διόρθωση των βασικών αιτιών της αρρώστιας ,κάτι που πραγματοποιείται με αποτοξινωτικές κούρες, με νηστεία και αποτοξινωτικά διαιτολόγια, και με την εγκατάλειψη όλων των κακών διαιτολογικών συνηθειών και άλλων ανθυγιεινών συνηθειών στον τρόπο ζωής και
 2. Με την σωστή ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών του άρρωστου οργανισμού παράλληλα με την υιοθέτηση εφ' εξής υγιεινών συνθηκών διατροφής και διαβίωσης.

Η κλασσική ιατρική καθώς και τα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα αδιαφορούν βασικά για τις πραγματικές αιτίες της αρρώστιας καθώς και για την ομαλή ικανοποίηση των βασικών αναγκών του άρρωστου οργανισμού.

Επομένως υπάρχει ένα τεράστιο, αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ της οικολογικής ιατρικής και της κλασσικής ιατρικής, που είναι το σύστημα των συνεχών και συστηματικών φαρμακοθεραπειών και των αλλεπάλληλων επιθετικών και διεισδυτικών παρεμβάσεων υψηλής ιατρικής τεχνολογίας.

 Διαφέρουμε επίσης ριζικά και από τα λοιπά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα, που με διάφορα ήπια κυρίως μέσα (βότανα, ομοιοπαθητικά χάπια, βελονισμούς, περίτεχνα μασάζ, διευθετήσεις σπονδύλων, κινέζικη ιατρική κλπ.) προσπαθούν να καταστείλουν και ανακουφίσουν πρόσκαιρα τις ενοχλήσεις και τα συμπτώματα της αρρώστιας, αδιαφορώντας σε μεγάλο βαθμό όπως και η κλασσική ιατρική τόσο για τις βασικές αιτίες της αρρώστιας όσο και για την ομαλή ικανοποίηση των βασικών αναγκών του οργανισμού.

Η Οικολογική Ιατρική (Φυσική Υγιεινή) είναι βασικά ένας τρόπος ζωής και χρησιμοποιεί στην κατάσταση της αρρώστιας τα ίδια φυσικά-φυσιολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται και στην κατάσταση της υγείας (καθαρό όσο γίνεται αέρα και νερό, φυσική ανεπεξέργαστη τροφή, επαρκή ανάπαυση και ύπνο, επαρκή κίνηση και κατάλληλη άσκηση του σώματος, το φως του ήλιου με μέτρο, ψυχολογική τόνωση και εξασφάλιση ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας όσο γίνεται και ενίοτε μια σύντομη αποχή από τροφή και αυστηρή φυτοφαγική διατροφή κλπ.), αλλά όλα αυτά τροποποιημένα σε κάθε ατομική περίπτωση, ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες του ενός συγκεκριμένου άρρωστου οργανισμού.

Η οικολογική ιατρική διδάσκει έναν φυσιολογικό-υγιεινό τρόπο ζωής, που εξασφαλίζει καλή υγεία σώματος και πνεύματος και μακροζωία.

Το πρόγραμμα της υγιεινιστικής-οικολογικής ζωής, που διδάσκει η Οικολογική Ιατρική (Φυσική Υγιεινή) που είναι μια ολοκληρωμένη επιστήμη της υγείας, δεν είναι κάτι που το ακολουθούμε σήμερα και το ξεχνούμε ή το εγκαταλείπουμε αύριο, όταν γίνουμε καλά.

 Ο υγιεινιστικός και οικολογικός τρόπος ζωής που διδάσκουμε είναι ο ομαλός τρόπος ζωής του ανθρώπου και προσφέρει μόνιμη και αδιατάραχτη υγεία και ποιότητα ζωής σε όλους εκείνους που καταφέρνουν να τον ακολουθήσουν σε μόνιμη βάση, χωρίς σοβαρές παρεκκλίσεις και με όσο γίνεται μεγαλύτερη συνέπεια.  Δεν έχετε παρά να τον μάθετε και εσείς, να τον ακολουθήσετε για κάμποσο έστω χρόνο στην καθημερινή σας ζωή και δεν θα αργήσετε να πεισθείτε για του λόγου μας το αληθές.

Πολικός 2016

Πηγές: Βιβλία,Περιοδικά , Άρθρα του Π Κουμεντάκη