Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΑΠΑΜΕ !........
Αγαπάμε τον εαυτό μας, όταν έχουμε απενεργοποιήσει τα αρνητικά μας συναισθήματα, όταν έχουμε συγχωρέσει τους πάντες και τα πάντα.


     Η αγάπη είναι μέσα στην καρδιά μας και ξυπνά μέσα μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια των γονιών μας. Εκεί βλέπουμε τον καθρέφτη του εαυτού μας και τον αγαπάμε. 
Δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς δίνουν αγάπη με όρους, θεωρούν τα παιδιά τους κτήμα τους. Όλοι όσοι αρρωσταίνετε, όσοι παθαίνετε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανασφάλειας, δεν έχετε πάρει αγάπη χωρίς όρους και δεν έχει ξυπνήσει μέσα σας το δυναμικό της άπειρης αγάπης, με το οποίο μας έχει προικίσει ο Δημιουργός.

     Όταν μικροί δε λάβουμε αγάπη χωρίς όρους, συμβαίνει αυτό που παθαίνουν οι μπαταρίες, όταν δεν τις φορτίσουμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την πρώτη φορά. Έτσι, κάθε φορά που τις επαναφορτίζουμε, θα φορτίζονται ως εκεί που τις φορτίσαμε την πρώτη φορά∙ ελλιπώς. Η έλλειψη αυτή της αγάπης σάς γεμίζει ανασφάλεια, θλίψη, φόβο, θυμό σκοτάδι, όλα τα αρνητικά     συναισθήματα.

 Τρεις κορυφαίοι καθηγητές ψυχιατρικής στο UCLA της Αμερικής, οι ThomasLewis, FariAmini, andRichardLannon,στο βιβλίο «A GeneralTheoryofLove» παραδέχτηκαν ότι όλα τα προβλήματα που έχει ο άνθρωπος οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Η λύση βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων, ενώ η ιατρική σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από μερικές λεπτομέρειες στη συναισθηματική ζωή των ασθενών τους. Κατέληξαν ότι η αγάπη μάς δημιουργεί,   είναι υπεύθυνη για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε.

     Σύμφωνα με τον DrArthurJanovη αγάπη που θα λάβει το παιδί από την στιγμή της σύλληψής του έως τριών ετών, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, των ικανοτήτων του στη συγκέντρωση, την ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος, αλλά και την πρόσβαση στα συναισθήματά του σ’ όλη του τη ζωή.
      Συγκεκριμένα ο DrJanov γράφει στο βιβλίο του «Πρωτογενής Θεραπεία με την Απίστευτη Δύναμη των Συναισθημάτων»:
     «Αν εισπράττουμε αγάπη ή αν βιώνουμε την απουσία της νωρίς στη ζωή μας, αυτό επιφέρει μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο.

      Η αγάπη είναι το μοναδικό και σπουδαιότερο συστατικό που καθορίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία επιτυχημένων συνδέσεων ανάμεσα στα βασικά εγκεφαλικά κέντρα και επηρεάζει τη δυνατότητα πρόσβασης στα συναισθήματά μας για όλη μας την ζωή.

      Η αγάπη στο ξεκίνημα της ζωής μας, ή η απουσία της έχει βαθιά επίδραση στην ανάπτυξη της φυσιολογίας μας. Όταν εισπράττουμε αγάπη νωρίς στην ανάπτυξή μας, ο εγκέφαλος  και το σώμα θα λειτουργούν σε βέλτιστα επίπεδα.

      Ο βαθμός αγάπης που εισπράττουμε κατά τη βρεφονηπιακή ηλικία μπορεί να καθορίσει πόσο καλά θα τα πάμε με τους άλλους, αν θα είμαστε σε θέση να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, πόσο σταθερές θα είναι οι σχέσεις μας, πόσο διαισθητικοί είμαστε.

      Η έλλειψη αγάπης ρυθμίζει το πώς σκεπτόμαστε για τον κόσμο και τον εαυτό μας, όπως και το πόσο καλά αισθανόμαστε ή δεν αισθανόμαστε. Καθορίζει το μέγεθος της βλάβης που μπορεί να έχουν πάθει οι εγκεφαλικές δομές που αφορούν τα συναισθήματα. Όσοι υποστούν βλάβη δεν πρόκειται να διαθέτουν πλήρεις δυνάμεις συγκέντρωσης, διανοητικής αντοχής και συντηρούμενου ενδιαφέροντος. 
   
     Η έλλειψη αγάπης θα αλλοιώσει επίσης την παραγωγή των περισσότερων από τις βασικές ορμόνες και θ’ αφήσει το άτομο με υψηλά επίπεδα στρες για όλη του τη ζωή. Μπορεί να επηρεάσει το είδος των ασθενειών από τις οποίες θα υποφέρει κανείς μετέπειτα στη ζωή του και, πάνω απ’ όλα, το πόσο θα ζήσει.

     Αγάπη σημαίνει ενθάρρυνση, έπαινο και ελευθερία έκφρασης των συναισθημάτων. Σημαίνει καθοδήγηση και προστασία, ενώ θα βοηθάμε το παιδί να αισθάνεται πάντοτε ασφαλές».

    Βέβαια η υγεία μας, η ευτυχία μας, η συμπεριφορά μας, καθορίζονται από τη συμπεριφορά κι από τη σχέση που είχαν οι γονείς μας, από τη στιγμή της σύλληψής μας. Μητέρες που είχαν ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, γέννησαν παιδιά με ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα. Όταν η μητέρα εγκαταλειφθεί από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυοφορεί αισθανόμενη ότι απειλείται, η απειλή αυτή μεταδίδεται στο έμβρυο και  καθορίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και του νευρικού του συστήματος, όπως μας λέει ο DrArthurJanov.Η απειλή αυτή παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει αργότερα στο παιδί αυτοάνοση νόσο
.
     Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι γονείς έχουν συνεχείς και έντονες διαμάχες μπροστά στα μάτια των παιδιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάθλιψη, δυνατούς εθισμούς και, γενικά, ψυχολογικά προβλήματα, μου αναφέρουν ότι οι γονείς τους είχαν έντονες διαμάχες, όταν ήταν παιδιά.

     Οι διαμάχες, η έλλειψη αγάπης, η απουσία ενός ή και των δύο γονέων, δημιουργούν φόβο απόρριψης, δημιουργούν την αίσθηση ότι το άτομο απειλείται. Όταν το άτομο φοβάται την απόρριψη, θυμώνει με οποιονδήποτε αισθάνεται ότι το απειλεί. Η αίσθηση αυτή της απειλής και, κυρίως, του θυμού παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το στρέφει κατά του ίδιου τού εαυτού του, δημιουργώντας φλεγμονές, με αποτέλεσμα να έχουμε όλες τις αυτοάνοσες νόσους, όπως ψωρίαση, αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα,σκλήρυνση κατά πλάκας,Πάρκινσον, Alzheimer, κολίτιδες, νόσος του Crown… Ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα ως προς το τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι όχι, (self / nonself), καθορίζεται από το ενεργειακό κέντρο του καρδιακού πλέγματος, ανάλογα με τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Τα αρνητικά συναισθήματα φόβου ή θυμού, που μας διακατέχουν, μπλοκάρουν το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς. Εκεί βρίσκεται ο θύμος αδένας που εκκρίνει τα Τ λεμφοκύτταρα τα οποία κατευθύνουν που θα επιτεθεί το ανοσοποιητικό. Όταν λοιπόν από τα αρνητικά συναισθήματα έχει κλείσει το κέντρο της καρδιάς μας, τα Τ λεμφοκύτταρα οδηγούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα όργανά μας και κατά συνέπεια πάσχουμε από αυτοάνοσα νοσήματα.

  Όταν έχετε αγάπη μέσα σας, άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας.  


     Η αγάπη μάς φέρνει τα πάντα. Πώς, όμως, ανοίγουμε την καρδιά μας, για να αγαπάμε;
 Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας στον κόσμο, τα πάντα αλλάζουν. Το πρόβλημα είναι ότι με τα αρνητικά συναισθήματα που μας κυριαρχούν έχουμε χάσει τη δυνατότητα να αγαπάμε και να μας αγαπάνε. Το στοίχημα, πλέον, για μένα είναι να βοηθήσω τον κόσμο να βρει τη δυνατότητα αυτή, να ανοίξει την καρδιά του, να μπορεί να δίνει και να δέχεται αγάπη και, τότε, όλοι θα «πετάξουμε» από χαρά και υγεία
.
     Πού βρίσκεται η αγάπη;

     Ο βαθύτερος Εαυτός μας εδρεύει στην καρδιά μας. Εκεί είναι η Πηγή της αγάπης μας, η Πηγή της δύναμής μας. Επικεντρωθείτε στην καρδιά σας και όχι στο νου σας. Ο νους δεν έχει δύναμη να μας φέρει πίσω στην Πηγή. Μπορεί να μας καταστρέψει όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Καταλήγουμε ότι όλα είναι μαύρα, απομακρυνόμαστε από την Πηγή μας. Στην καρδιά μας βρίσκεται η δύναμη. Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά μας όταν δεν σκεπτόμαστε τον εαυτό μας αλλά τους άλλους, όταν προσφέρουμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια του άλλου.

     Η αγάπη είναι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει. Η ενέργεια που παίρνουμε από την αγάπη για τον εαυτό μας, μάς δίνει τεράστια δύναμη. Τα πάντα ξεκινάνε από την αγάπη που δείχνουμε στον εαυτό μας. Η πράξη της αγάπης είναι μια διαδικασία που υπάρχει και πάντα ξεκινάει από την αγάπη που υπάρχει μέσα μας. Από εκεί ξεκινάνε κι εκεί τελειώνουν τα πάντα. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν. Χρειαζόμαστε αφύπνιση.

     Έτσι, λοιπόν, η καρδιά, η ψυχή του ανθρώπου είναι η Πηγή της αγάπης του. Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι εγωισμός. Είναι το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για ό,τι κι όποιον υπάρχει γύρω μας. Η ενέργεια της αγάπης, όπως και η ενέργεια του φόβου, μας επιστρέφεται πάντα.

     Οι άλλοι γύρω μας πάντα είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων που έχουμε μέσα μας, τα οποία, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, τα βγάζουμε προς τους άλλους και τα οποία πάντα μας επιστρέφονται. Όταν αγαπάμε τους άλλους, οι άλλοι μας αγαπάνε. Όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, τότε δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον σύντροφό μας, αλλά και κανέναν, κι έτσι η αγάπη μας είναι κτητική.

     Χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας, να συγχωρέσουμε όσους μας προξένησαν κακό, για να έχουμε πάλι τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας. Με κλειστή την καρδιά μας μπλοκάρουμε τη ροή της ενέργειας μέσα μας και αποτυγχάνουμε στο να έχουμε οποιαδήποτε προκοπή. Διακόπτουμε άμεσα τη ροή της αφθονίας του σύμπαντος που έρχεται προς το μέρος μας.

  Η αγνότερη και ανώτερη μορφή αγάπης είναι αυτή που προσφέρουμε χωρίς καμιά υστεροβουλία στους συνανθρώπους μας. Τότε η καρδιά μας πλημμυρίζει από ένα άπειρο κύμα αγάπης. Τότε συμβαίνει το εξής θαύμα: με το άνοιγμα αυτό της καρδιάς μας, ερχόμαστε σ’ επαφή με την άπειρη δύναμη του σύμπαντος, όπου κάθε σκέψη και αγνή επιθυμία μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

     Όταν καθαρίζουμε το σώμα μας, καθαρίζουμε τη ζωή μας. Το σώμα μας είναι το μέρος που αποθηκεύονται όλα τα αρνητικά συναισθήματα, είναι το μέρος που ρίχνουμε τα συναισθηματικά και ενεργειακά σκουπίδια μας. Όταν αυτό γεμίσει πρέπει να το αδειάσουμε. Διαφορετικά  θα ξεχειλίσει και θα υποφέρει, όπως κάποιος που ήλθε πρόσφατα στα σεμινάρια μου κι ήταν γεμάτος αρνητικά συναισθήματα κι είχε παντού στο σώμα του φαγούρα.

     Η ουσία των πάντων είναι ότι η αγάπη ως προσωπικό συναίσθημα μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια. Το κύριο πρόβλημα που μας δημιουργούν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ότι κλείνουν την καρδιά μας, κλείνουν τη Δύναμή μας, μπλοκάρουν την ικανότητά μας να αγαπάμε και να συγχωρούμε.  Η ικανότητα να αγαπάμε είναι η ικανότητα που μας δίνει τα πάντα. Γι’ αυτό ο Κύριος μάς δίδαξε να αγαπάμε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

   Όλοι βρισκόμαστε μέσα στο ενεργειακό πεδίο της αγάπης. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν το συνειδητοποιούμε. Αυτός που κάνει «θαύματα» είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ότι είναι λουσμένος στο φως και νιώθει έντονη αγάπη, βρίσκεται ολοκληρωτικά στο ενεργειακό πεδίο του Θεού, της Πηγής. Τα αρνητικά συναισθήματα με βάση το φόβο, που αναπτύσσονται μέσα μας, μπλοκάρουν κι εμποδίζουν την αντίληψη της αγάπης.

  Με την ενεργειακή θεραπεία αδειάζουμε την αρνητική ενέργεια, τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στο αιθερικό μας σώμα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί.

     Οι μεγάλοι νομπελίστες καθηγητές της κβαντικής φυσικής μάς λένε ότι τα πάντα είναι ενέργεια η  οποία δονείται, πάλλεται σε συγκεκριμένες συχνότητες. Η συνείδηση, η συνειδητότητά μας καθορίζει τις συχνότητες στις οποίες παλλόμαστε. Η συνειδητότητά μας είναι ο τρόπος που συνειδητοποιούμε, που βλέπουμε, που μεταφράζουμε, που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας, και δημιουργείται βασικά από τις σκέψεις μας, ενεργοποιείται από τα συναισθήματά μας και την εστίαση της προσοχής και της συνείδησής μας.

    Τα πάντα εξαρτώνται από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Τα κύτταρά μας αφουγκράζονται τις σκέψεις μας. Αν θεωρούμε τον εαυτό μας σημαντικό, τότε θα προσέξουμε τη διατροφή μας, θα γυμναστούμε, θα έχουμε θετικά συναισθήματα και, τέλος, κάνοντας όλα αυτά θα έχουμε μια τέλεια υγεία.
afotopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου