Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!




Με τον ερχομό των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται το φαινόμενο οι άνθρωποι να θέλουν να κάνουν μετρητα διατροφικά σκαμπανεβάσματα ελέω γιορτών!!!
μιας και, θα...ξαναγυρίσουν στις άριστες συνήθειές τους με το νέο έτος!

Πρέπει όλοι οι φίλοι να καταλάβετε οτι μπορείτε να έχετε γλυκιές απολαύσεις χωρίς όμως να σκοτώνετε το σώμα σας. Ειδικά για τα παιδιά σας παραθέτω μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε γλυκίσματα χωρίς τύψεις.


1. Στέβια

0 ζάχαρη!!! 0 αύξηση του γλυκαιμικού δείκτη!!!
Κατάλληλη για όλους , ακόμα και για διαβητικούς
Κατάλληλο για όλες τις ώρες
* προσοχή δεν μαγειρεύεται - ιδιαίτερη γεύση

Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν, επίσης, πολλά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία (χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο), βιταμίνες Β (κυρίως νιασίνη) και φυτοθρεπτικά όπως η χλωροφύλλη και οι φυτικές στερόλες. Ο συνδυασμός και η αλληλεπίδραση των συστατικών αυτών ενδέχεται να της προσδίδουν επιπλέον ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία μας, που μέλλει όμως να αποδειχτούν ερευνητικά. Ως εκ τούτου, αναφορές ότι η στέβια έχει αντιυπερτασική, αντιβακτηριδιακή, αντιοξειδωτική, καρδιοτονωτική, αντιγηραντική, αδυνατιστική, χωνευτική και επουλωτική για το δέρμα δράση θα πρέπει να θεωρούνται, τουλάχιστον μέχρι αξιόπιστης επαλήθευσης, αναπόδεικτοι ισχυρισμοί.
Τα μέχρι τώρα απολύτως σίγουρα είναι ότι, αντίθετα με τη ζάχαρη, δεν ευνοεί ούτε τη δημιουργία τερηδόνας ούτε την ανάπτυξη του μύκητα Candida Albicans.

2. Αγάβη.

Υπέροχη Υφή Μελιού , κατάλληλη για σιροπιαστά ή κέικ
Λίγες θερμίδες , Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, σαφώς λιγότερο απο το μέλι ή την συμβατική ζάχαρη που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βλαβερή
Όχι μετά τις 8μμ

3. Χυμοί φρούτων.

Φτιάξτε υπέροχα smoothies απο γλυκά φρούτα (μπανάνα - ανανάς - μανταρίνι) και βάλτε τα στην κατάψυξη. Έχετε μια υπέροχη γρανίτα
Ως τις 8μμ μιας και μετά το Πάγκρεας που είναι το μόνο όργανο που διαχειρίζεται σάκχαρα πάει για ύπνο

4. Μεσκίτ.

Είναι εξαιρετικό γλυκαντικό και συνδιάζεται υπέροχα με στέβια. Μοιάζει με υπόλευκη ή κίτρινη καραμέλα, έχει πλήθος μικροθρεπτικών στοιχείων οπότε ανήκει στις υπετροφές, και το καλύτερο είναι γλυκό χωρίς να βλάπτει όπως η ζάχαρη.
Μέσος γλυκαιμικός δείκτης - Έχει Θερμίδες αλλά ποιοτικές
Όχι μετά τις 8μμ

H σκόνη Μεσκιτ προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου μεσκιτ,  γνωστό και ως algorroba (Prosopis juliflora), ένα είδος άγριας μιμόζας που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική. Στις ερήμους της Αμερικής, οι αυτόχθονες χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια τους σπόρους μεσκιτ στην καθημερινή τους διατροφή, σε μορφή αλευριού, γλυκαντικού ή δημιουργώντας γλυκά ποτά. Σήμερα, η σκόνη μεσκιτ έχει αποδειχτεί ένα ευπροσάρμοστο τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση.

Η βιολογική και ωμή - raw σκόνη μεσκίτ που  είναι θρεπτική και ιδιαίτερα γευστική, με μια γλυκιά γεύση καρυδιού, που την καθιστά ιδανική για χρήση σε πληθώρα συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αποτελεσματικό στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, γιατί το διατηρεί σε σταθερό επίπεδο για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Ο συνδυασμός του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (25) και του υψηλού ποσοστού φυτικών ινών, επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και αποτρέπει τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου. Για χιλιάδες χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί κρούσματα διαβήτη στους ιθαγενείς Αμερικανούς που χρησιμοποιούσαν το μεσκίτ ως βασική τροφή. Η απομάκρυνσή τους από τις παραδοσιακές διατροφικές τους συνήθειες και ο εθισμός σε μοντέρνες επεξεργασμένες τροφές, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη. Πιστεύεται ότι μία από τις κύριες αιτίες αυτού είναι η απομάκρυνση του μεσκίτ από τη διατροφή τους.

Υψηλή σε πρωτεΐνες (11-17%) και πλούσια σε λυσίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.

Τρόπος Χρήσης: Η raw, βιολογική σκόνη mesquite χρησιμοποιείται σε αρτοπαρασκευάσματα σε συνδυασμό με άλλα άλευρα (25-30% mesquite). Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λυσίνη, αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη για κράκερ και άλλα αφυδατωμένα τρόφιμα, τα οποία συνήθως είναι χαμηλά σε λυσίνη.

Η γλυκιά της γεύση με νότες καραμέλας, ταιριάζει σε τσάγια, καφέδες, και smoothies. Ταιριάζει επίσης με γιαούρτι, μπάρες ενέργειας, φρουτοσαλάτες, μούσλι και γκρανόλα. Ως καρύκευμα, μπορεί να προστεθεί σε σούπες, σάλτσες και σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο με λαχανικά ή κρέας. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή οποιουδήποτε επιδορπίου της αρεσκείας σας.

5. Μέλι Βιολογικό

Όλα με "μέτρο"......

ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.....