Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΙΟΙ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ





Ιοί: ζωντανοί ή πεθαμένοι;

Κανείς δεν το γνωρίζει ακριβώς.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ιοί είναι πεθαμένοι, γιατί δεν διαθέτουν μεταβολισμό και δεν πολλαπλασιάζονται.


Θα μπορούσαμε όμως εξίσου να πούμε πως ζουν, αφού τα καταφέρνουν και διεισδύουν σε ξένα κύτταρα, τους παραδίδουν τα «σχέδια» κατασκευής τους και τους αναθέτουν μετά να παρασκευάζουν συνεχώς ακριβή αντίγραφα του ιού αυτού.
Ο,τι όμως κι αν είναι, τα αδιανόητα αυτά μικρά πλάσματα, που έγιναν ορατά μόνο με τη βοήθεια φοβερά δυνατών ηλεκτρονικών μικροσκοπίων, είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί της υγείας μας. 

Αδύνατον να τα πιάσεις, να τα φρενάρεις, να τα διώξεις.


Ξυπνούν όμως, όταν το σώμα μας είναι εξασθενημένο. Τότε οι ιοί, υπολογίζοντας σε μια καλή ευκαιρία, διεισδύουν ανενόχλητοι στα υγιή μας κύτταρά και, παρασύροντάς τα να κατασκευάσουν αντίγραφα της δικής τους δομής, μπορούν μετά να σκοτώσουν.


Το σώμα μας μπορεί να εξασθενίσει από μια σοβαρή ασθένεια, από φάρμακα που καταπιέζουν την αυτοάμυνά μας από ακτινοβόληση μας (ακτινογραφίες κ.α διαγνωστικές εξετάσεις, από τη χρήση κινητών ,WIFI κλπ..) ἡ από ψυχικές ταλαιπωρίες όπως πένθος, κατάθλιψη ή το πολυαναφερόμενο καθημερινό στρες. 


π.χ Σε αναγγελία θανάτου στενού συγγενικού μας προσώπου "καίμε"  μέχρι και 400 mgr βιταμίνης C  την ημέρα ( η ημερήσια πρόσληψη είναι  περίπου 80mgr) . "Ξεμένουμε" από αντιοξειδωτικά  ,πέφτει το ανοσοποιητικό, και αν δεν προσέξουμε σε λίγο καιρό αποχωρούμε από τη ζωή.


 Ο σοφός λαός το λέει απλά "πέθανε από τη στενοχώρια του"!