Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΝΤΑΝΑ ΣΙΒΑ ,ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...




ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,
ΜΙΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
Η δρ. Βαντάνα Σίβα είναι διεθνώς γνωστή περιβαλλοντολόγος, επιστήμονας και φιλόσοφος, φεμινίστρια, ακτιβίστρια και συγγραφέας.
Έλαβε το διδακτορικό της στην Πυρηνική Φυσική με θέμα τις "Κρυφές Μεταβλητές και Μη-Τοπικότητα στην Κβαντική Θεωρία", στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά.
Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο αναζητούν την συμβολή της σε θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, και τις λύσεις που προσφέρει σε θέματα που προκύπτουν από τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής στις φτωχότερες και πιο πολυπληθείς χώρες.
Το περιοδικό Time την έχει ανακηρύξει σε περιβαλλοντικό "ήρωα" και η “Ασιατική Εβδομάδα” την έχει συμπεριλάβει ως μια από τους πέντε ισχυρότερους επικοινωνιακούς παράγοντες ή "πρέσβειρα" της Ασίας.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει λάβει πολλά τιμητικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Right Livelihood Award, ή αλλιώς το Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ το 1992, το βραβείο Ειρήνης στο Σϊδνευ το 2010, για την γενναιότητα την οποία επέδειξε στην αρχηγία των κινημάτων για κοινωνική δικαιοσύνη, την ενδυνάμωση των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μικρών αγροτικών κοινοτήτων και για την επιστημονική ανάλυση της περιβαλλοντικής αειφορίας.
Πάνω από 4 δεκαετίες αγωνίζεται και κινητοποιεί σε όλο το πλανήτη ανθρώπους με "αξίες" και "ιδανικά".
25 λεπτά στην εποχή της ταχύτητας, των ταχυφαγείων, και της ταχυσαχλαμάρας δύσκολα να τα διαθέσει κανείς θα μου πείτε!
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών σας, το μέλλον της ανθρωπότητας,  πάρτε από αυτή την "ενέργεια " που εκπέμπει η Βαντάνα Σίβα . "Κλέψτε" 25 λεπτά από ένα ανούσιο δελτίο ειδήσεων, μια σαπουνόπερα.....
Οι ανατροπές δεν έρχονται από τους άλλους! Εμείς οι πολλοί κατέχουμε τη δύναμη!
Και να σκεφτείτε ότι αυτή η Γυναίκα έρχεται τακτικά στην Ελλάδα!
Ας είναι καλά η "Κοινότητα Πελίτι" που μας τη φέρνει κοντά μας ..