Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ.




Η χαλάρωση χρειάζεται εξάσκηση, τα αποτελέσματα όμως αξίζουν κάθε προσπάθεια. Θα εισχωρήσεις σε μια κατάσταση όπου θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου εσωτερικούς πλοηγούς. Αυτά τα βήματα θα σε βοηθήσουν να χαλαρώνεις γρήγορα κάθε φορά που το έχεις ανάγκη. Τα βήματα αυτά είναι ευχάριστα και πολύ χρήσιμα. Θα ανακαλύψεις ότι η τακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών μπορεί να οδηγήσει στην επιβράδυνση του ρυθμού της αναπνοής, του μεταβολισμού, των παλμών της καρδιάς και της πίεσης. Οι μεταβολές αυτές έχουν εκτιμηθεί επιστημονικά. Συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική υγεία. θα συνειδητοποιήσεις γρήγορα ότι η νέα αυτή κατάσταση θα αποτελέσει την αρχή για την εφαρμογή της τεχνικής του πνευματικού ταξιδιού.

1. Βρες ένα ήσυχο μέρος. Το περιβάλλον χρειάζεται να σε ηρεμεί και να απέχει από περισπασμούς όσο το δυνατόν περισσότερο (καλυτερα στην φυση).
2. Τέντωσε καλά όλα τα μέλη του σώματος και κάθησε κάπου άνετα. (Όχι ξαπλωμένος)
3. Συγκέντρωσε το βλέμμα σου σ' ένα σημείο. Θα το κοιτάς με το βλέμμα χωρίς να σηκώσεις το κεφάλι. Αυτό είναι αρκετά δυσχερές. Κράτησε τα μάτια σου προς τα πάνω όσο πιο πολύ μπορείς. Όταν η ένταση που θα νιώσεις είναι πολύ μεγάλη για να μπορείς να την αντέξεις, κλείσε τα μάτια σου και άφησέ τα να ξαναγυρίσουν στην κανονική τους θέση. Κάθησε έτσι για ένα- δύο λεπτά απλά χαλαρώνοντας κι αφήνοντας το μυαλό σου να αδειάσει από σκέψεις, όσο γίνεται περισσότερο (μεινε μονο εσυ).
4. Πάρε μια βαθιά εισπνοή, και καθώς εκπνέεις, πες από μέσα σου τον αριθμό 5 τρεις φορές.
5.Πάρε άλλη μια βαθιά εισπνοή και καθώς εκπνέεις, πες από μέσα σου τον αριθμό 4 τρεις φορές.
6.Πάρε άλλη μια βαθιά εισπνοή και καθώς εκπνέεις, πες από μέσα σου τον αριθμό 3 τρεις φορές.
7.Πάρε άλλη μια βαθιά εισπνοή και καθώς εκπνέεις, πες από μέσα σου τον αριθμό 2 τρεις φορές.
8. Πάρε άλλη μια βαθιά εισπνοή και καθώς εκπνέεις, πες από μέσα σου τον αριθμό1 τρεις φορές. (ωραιααααα).
Τώρα φαντάσου μια δύναμη χαλάρωσης να ξεχύνεται από τα μάτια σου και να κυλά προς τα έξω απ' όλο σου το σώμα, τυλίγοντάς σε σαν σε μια ζεστή μαλακή κουβέρτα, καθώς κατεβαίνει ως τα δάχτυλα των ποδιών σου. Μετά μέτρησε αντίστροφα από το 25 ως το 1. (Σημείωση: Θα σε βοηθήσει αν αφήσεις τον εαυτό σου να οραματίζεται ή να φαντάζεται ότι κάθε αριθμός γράφεται σ΄ ένα πίνακα καθώς μετράς αντίστροφα). Αφού φτάσεις στο 1 δώσε στον εαυτό σου τις ακόλουθες υποβολές:
1). Θα είμαι πάντα χαλαρωμένος και ήρεμος.
2) Κάθε φορά που λειτουργώ σ' αυτά τα επίπεδα του νου θα έχω ευεργετικά αποτελέσματα σωματικά και νοητικά.
3) Κάθε μέρα με κάθε τρόπο γίνομαι καλύτερος, ολοένα και καλύτερος από κάθε άποψη.
4) Οι θετικές σκέψεις μου φέρνουν τις βελτιώσεις και τα προτερήματα που επιθυμώ.
5) θα διατηρώ πάντα απόλυτα υγιές το σώμα και το πνεύμα μου, Κι έτσι είναι.
Ύστερα φαντάσου στο μυαλό σου το ίδιο σημείο όπου κοίταζες αρχικά. Φαντάσου το σημείο αυτό να κινείται προς το πίσω μέρος του κεφαλιού σου φέρνοντας μαζί του τις υποβολές. 'Υστερα ξέχασε τις υποβολές, έτσι ώστε το εσώτερο πνεύμα σου να τις απορροφήσει.
Μετά μέτρησε απ' το 1 ως το 5… ξύπνησε και νιώσε το αποτέλεσμα των υποβολών, φρέσκος και ανανεωμένος.

Πηγή: Costas Blionis