Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΥΔΡΟΓΟΝΟ : ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ


Η απόλυτη θεραπεία για τον καρκίνο και όχι μόνο

Το υδρογόνο είναι εξαιρετικά μοναδικό θεραπευτικό μέσο, γιατί έχει την ικανότητα να δρα σε κυτταρικό επίπεδο.

Το υδρογόνο μπορεί να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, να μπει στα μιτοχόνδρια, και έχει ακόμη την ικανότητα να μετατοπίζεται στον πυρήνα υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το υδρογόνο είναι αντιοξειδωτικό, αντιαποπτωτικό, αντιφλεγμονώδες, και κυτταροπροστατευτικό.

Το υδρογόνο κατατάσσεται στην επάνω αριστερή γωνία του περιοδικού πίνακα, και συμβολίζεται με το νούμερο ένα. Το υδρογόνο είναι το μικρότερο, πιο απλό και πιο θεμελιώδες στοιχείο (Η2).


Πώς λειτουργεί το υδρογόνο

Το μοριακό υδρογόνο είναι το μικρότερο στοιχείο και το ελαφρότερο μόριο.

-Το μοριακό υδρογόνο μπορεί εύκολα να διαχυθεί μέσα από τα υποκυτταρικά διαμερίσματα και να τα καθαρίσει από τις κυτταροτοξικές ρίζες οξυγόνου, προστατεύοντας έτσι το DNA, το RNA και τις πρωτεϊνες από το οξειδωτικό στρες.

-Το μοριακό υδρογόνο προκαλεί την προς τα πάνω ρύθμιση των αντιοξειδωτικών ενζύμων (γλουταθειόνης, υπεροξεικής δεσμουτάσης, καταλάσης κ.ά) και των κυτταροπροσταευτικών πρωτεϊνών του σώματος.

-Το μοριακό υδρογόνο  μπορεί να αλλάξει τη σηματοδότηση των κυττάρων, τον μεταβολισμό των κυττάρων και την γονιδιακή έκφραση, με αποτέλεσμα αντιφλεγμονώδη δράση, αντιαλλεργική και αντιαποπτωτική.

Μερικά από τα βακτήρια στον εντερικό σωλήνα παράγουν αέριο υδρογόνο από μη εύπεπτες ίνες, και μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει τις φλεγμονές και έχει καρδιοαγγειακά οφέλη για την υγεία.

Το υδρογόνο είναι απαραίτητο για τη ζωή

Είναι ενδιαφέρον ότι το νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή, σχηματίζεται από τον συνδυασμό του οξυγόνου (που είναι ένα ισχυρό οξειδωτικό) και του υδρογόνου. Το μοριακό υδρογόνο έχει υψηλής ισχύος θεραπευτικές δυνατότητες, όπως και το ίδιο το νερό. Το υδρογόνο είναι ένα νέο και καινοτόμο θεραπευτικό εργαλείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία, όπως και η ενδοφλέβια βιταμίνη C, και επιπλέον, είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα όλο το εικοσιτετράωρο, με κάθε γουλιά νερό.

Κάθε ποτήρι νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο μας βοηθάει να καθαρίσουμε το σώμα μας με τρισεκατομμύρια μόρια υδρογόνου. Το Η2 είναι ένα αποτελεσματικό μόριο για να καθαρίσει τις τοξικές ρίζες υδροξυλίου στο σώμα. Η θεραπεία με υδρογόνο είναι ασφαλής, καθώς δεν υπάρχει ανώτατο όριο χρήσης. Όσο περισσότερο νερό πίνετε εμποτισμένο με υδρογόνο τόσο το καλύτερο, ειδικά εάν έχετε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και πρέπει να αντιστρέψετε τη νόσο.

Δεν υπάρχει καμία τοξικότητα από το H2, επειδή το παραπροϊόν της αντίδρασης εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών είναι το νερό. Κάθε μόριο Η2 θα εξουδετερώσει 2 ρίζες υδροξυλίου με παραγωγή δύο μορίων H2O για ενυδάτωση των κυττάρων. Το νερό υδρογόνου σε μία συγκέντρωση 1,6 mg / L είναι περισσότερο "αντιοξειδωτικό" μόριο από τα 100 mg βιταμίνης C, καθώς υπάρχουν περισσότερα μόρια σε 1,6 mg υδρογόνου σε σύγκριση με τα 100 mg βιταμίνης C.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε 2 ppm (2,0 mg / L) υδρογόνου με τη μορφή δισκίου σε ένα μπουκάλι με ½ λίτρο νερό.

Όσοι έχουν προχωρημένο στάδιο  καρκίνου και πολλές άλλες σοβαρές ιατρικές ασθένειες, πρέπει να πίνουν νερό με την υψηλότερη συγκέντρωση υδρογόνου. Το μοριακό υδρογόνο σε μορφή δισκίου κάνει εύκολη τη χορήγηση και παρέχει την υψηλότερη συγκέντρωση.

Υπάρχουν σκευάσματα που έχουν πολλά  αρνητικά ιόντα υδρογόνου μέσα σε κολλοειδές διοξείδιο του πυριτίου, για να ενισχύεται σημαντικά η παραγωγή του ΑΤΡ (κυτταρική ενέργεια) στο σώμα.

Είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό για την απομάκρυνση των αποβλήτων σε κυτταρικό επίπεδο.

Το μοριακό υδρογόνο είναι ένα από του στόματος φάρμακο που λειτουργεί σαν ενδοφλέβιο φάρμακο, λόγω της γρήγορης απορρόφησης και διασποράς βαθιά μέσα στα κύτταρα. Το νερό μπορεί να γίνει το απόλυτο φάρμακο ειδικά αν χρησιμοποιηθούν μαζί και μαγνήσιο, διττανθρακικό, ιώδιο και σελήνιο, κατά περίπτωση.

Η κατανάλωση του υδρογόνου μειώνει το οξειδωτικό στρες σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών των συστημάτων και των οργάνων (πεπτικό, καρδιαγγειακό, αναπνευστικό). Ακόμη και η NASA χορηγεί νερό με υδρογόνο για να προστατεύσει τους αστροναύτες τους από την ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Το υδρογόνο είναι το κλειδί για την παραγωγή ΑΤΡ μέσα στα μιτοχόνδρια, και είναι ο πατέρας όλων των άλλων στοιχείων. Το υδρογόνο, μαζί με το οξυγόνο, συνδέεται με την εξέλιξη της ζωής και στους προκαρυωτικούς και στους ευκαρυωτικούς οργανισμούς (π.χ. υδρογενάσες, υδρογοσώματα, μιτοχόνδρια, κλπ). Τα άκρα του οξυγόνου και υδρογόνου παρέχουν ισορροπία μεταξύ της οξείδωσης και της αναγωγής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οξεοβασική ισορροπία και για τη ζωή. Το μοριακό υδρογόνο εξουδετερώνει και την τοξικότητα του οξυγόνου.

Το υδρογόνο στο σώμα ως επί το πλείστον συνδέεται με άνθρακα, οξυγόνο και άζωτο και βρίσκεται σε κάθε μόριο στο σώμα σας: DNA, πρωτεΐνες, σάκχαρα, λίπη. Οι δεσμοί υδρογόνου είναι μία από τις πιο σημαντικές αλληλεπιδράσεις που ρυθμίζουν την συμπεριφορά των βιολογικών μορίων. Έτσι, το υδρογόνο είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ρύθμιση της φυσιολογίας.

Το μοριακό υδρογόνο είναι ένα ιδανικό αντιοξειδωτικό μόριο για το οξειδωτικό στρες στα μιτοχόνδρια λόγω του μικρού μεγέθους του. Είναι ένα από τα πολύ λίγα,  αντιοξειδωτικά μόρια που μπορεί να φτάσουν στο εσωτερικό των μιτοχονδρίων. Το H2 προστατεύει άμεσα τα μιτοχόνδρια που εκτίθενται στα αντιδραστικά είδη οξυγόνου. Το πόσιμο υδρογόνο διαλυμένο σε νερό φαίνεται να βελτιώνει την παθολογία των μιτοχονδριακών διαταραχών. Το πόσιμο Η2 με νερό διεγείρει το μεταβολισμό, όπως μετράται από την κατανάλωση Ο2 και την παραγωγή CO2.

Θεραπεία του καρκίνου με μοριακό H2

Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να επιβραδύνουν ή ενδεχομένως, να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες και ανόργανα άλατα), καθώς και ένζυμα (πρωτεΐνες στο σώμα που βοηθούν σε χημικές αντιδράσεις). Αυτά πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στην πρόληψη της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, η νόσος Alzheimer, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, και ο καταρράκτης.

Το οξειδωτικό στρες προκαλείται από ισχαιμία, επαναιμάτωση ή φλεγμονή και προκαλεί σοβαρή βλάβη στους ιστούς, και το επίμονο οξειδωτικό στρες είναι αποδεκτό ως μία από τις αιτίες πολλών ασθενειών και κυρίως, του καρκίνου. Το H2 μειώνει επιλεκτικά τις ρίζες υδροξυλίου, που είναι κυτταροτοξικές και προκαλούνται από αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS), και προστατεύει αποτελεσματικά τα κύτταρα. Ωστόσο, το Η2 δεν αντιδρά με άλλα ROS που έχουν οφέλη. Η εισπνοή του αερίου Η2 βοηθάει σε τραυματισμό του εγκεφάλου με ρύθμιση των επιδράσεων του οξειδωτικού στρες. Έτσι, το Η2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική αντιοξειδωτική θεραπεία, λόγω της ικανότητάς της να διαχέεται ταχέως κατά μήκος των μεμβρανών και μπορεί να φτάσει και να αντιδράσει με τα κυτταροτοξικά ROS και να προστατεύσει από την οξειδωτική βλάβη.

Τα ROS εμπλέκονται σε μεταστατικές διαδικασίες με την εισβολή των καρκινικών κυττάρων στους περιβάλλοντες ιστούς από τον πρωτοπαθή όγκο. Τα δημιουργούμενα ROS εμπλέκονται στην εξέλιξη του όγκου, και εμπλέκονται σε πολλά μονοπάτια σηματοδότησης, όπως στη μετάσταση. Στη θέση που είναι ο καρκίνος, μεγάλες ποσότητες ROS παράγονται από τα ενεργοποιημένα ουδετερόφιλα και μακροφάγα σαν απάντηση στη φλεγμονώδη απόκριση.

Το νερό υδρογόνου εξουδετερώνει τα ROS που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει την αντικαρκινική δράση του χρησιμοποιούν υδρογόνο σε συνδυασμό με υπερθερμία στους 42 ° C με ισχυρή δράση ενάντια των όγκων. Οι θεραπευτικές δυνατότητες του υδρογόνου αυξάνονται με την παρουσία συγκεκριμένων καταλυτών ή της θερμότητας.

Το μοριακό υδρογόνο μπορεί να συγχορηγηθεί και με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ερυθριτόλη. Μια ταμπλέτα είναι αρκετή για καθημερινή γενική χρήση και δύο ταμπλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εναν πιο  δραστήριο τρόπο ζωής. Η θεραπευτική δοσολογία είναι τρία ή περισσότερα δισκία την ημέρα για τρεις μήνες, για  καρκίνο ή άλλη σοβαρή απειλητική για τη ζωή ασθένεια.

Κάποιος μπορεί να έχει πια στο σπίτι του και έναν ιονιστή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κάνει το υδρογόνο να εγχέεται στο νερό.

Το μοριακό υδρογόνο εμπλουτίζει, έτσι το νερό σας και πρέπει να το πίνετε, αμέσως.

Υδρογόνο, φλεγμονή και πόνος

Σε ασθένειες με συνεχή φλεγμονή, όπως άσθμα και καρδιαγγειακές παθήσεις, εκκρίνονται μεσολαβητές φλεγμονής  που μπορεί να υποκινήσουν μια αλλαγή στην έκφραση γονιδίων: ΝΡ-κΒ, TNFa, και αντιδρώντα είδη αζώτου, όπως το οξείδιο του αζώτου και το νιτρικό υπεροξείδιο.

Το μοριακο υδρογόνο επηρεάζει έμμεσα τη γονιδιακή έκφραση και έχει άμεση επιγενετική επίδραση:

· Εμποδίζει την απελευθέρωση του NF-kB

· Μειώνει την παραγωηή του TNFa

· Μειώνει την περίσσεια νιτρικού οξειδίου

· Απομακρύνει τα υπεροξυνιτρώδη

Το μοριακό υδρογόνο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι τροποποιητικός επιγενετικός παράγοντας για γονίδια που εμπλέκονται με τον χρόνιο πόνο και την φλεγμονή.

Νοσήματα που προλαμβάνονται και θεραπεύονται με μοριακό υδρογόνο:

Καρκίνος, καρδιοαγγειακές νόσοι, νόσος του Parkinson, νόσος του Alzheimer, άνοια, διαβήτης, μεταβολικές παθήσεις, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδης διαβήτης, γρίπη, πνευμονία, νεφρίτιδα, νεφρωσικό σύνδρομο, οστεοπόρωση, χρόνιες λοιμώξεις, HIV (AIDS), δερματικές παθήσεις, γαστρεντερικές παθήσεις, παθήσεις των αρθρώσεων, κόπωση των μυών, υπέρταση και φλεγμονές. 

Το υδρογόνο χρησιμοποιείται στις καταδύσεις, γιατί εμποδίζει τη νόσο των δυτών κατά την αποπίεση. Το μοριακό υδρογόνο ειναι αντιγηραντικό και διατηρεί ένα υγιές, ελαστικό, χωρίς ρυτίδες, νεανικό δέρμα. Τα ιαματικά λουτρά μειώνουν την οξείδωση του δέρματος.


Και ιαματικά νερά έχουν μοριακό υδρογόνο. Λόγω της αντίδρασης του νερού με μέταλλα αλκαλικών γαιών και λόγω βακτηρίων και φυκιών που παράγουν μοριακό υδρογόνο.
 Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
  info@emedi.gr
Και