Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

DR. RATH... (Μια ομιλία που μόνον ένας τρελός θα έκανε δημόσια.)



Ο διάσημος Γερμανός γιατρός που στηλιτεύει τα λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών.

Κάπου μέσα Απρίλη, ανάμεσα στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, έλαβα και ένα που έγραφε «πολύ ενδιαφέρον, κοίταξέ το». Εμπιστευόμενος τον φίλο που μου το έστειλε, τα άνοιξα, μπήκα στη σελίδα όπου παρέπεμπε και είδα ότι πρόκειται για το βίντεο της ομιλίας κάποιου Dr. Rath στο Βερολίνο. Την παρακολούθησα και, όσο κράτησε, δεν κινήθηκα από τη θέση μου, ούτε για να σηκώσω το τηλέφωνο που χτυπούσε. Έμεινα άναυδος. Ήταν μια ομιλία που μόνον ένας τρελός θα έκανε δημόσια. Απεικόνιζε με ξεκάθαρα επιχειρήματα τη σημερινή παγκόσμια τραγική κατάσταση και τον κοινωνικό ξεπεσμό, εστιάζοντας σε πολύ συγκεκριμένα αίτια.
Από το διαδίκτυο βρήκα τους συνδέσμους του Dr. Rath στην Ελλάδα και μίλησα μαζί τους. Με πληροφόρησαν ότι σε λίγες μέρες (στις 30 Απριλίου 2012) ο Dr. Rath θα μιλούσε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας. Πήγα λοιπόν εκεί, και αφού πέρασα από τον ανιχνευτή μετάλλων, τη σωματική έρευνα και τον εξονυχιστικό έλεγχο της τσάντας μου από έναν τεράστιο σεκιουριτά, πέρασα στο αμφιθέατρο όπου θα γινόταν η ομιλία. Σήμερα σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά κομμάτια της ομιλίας αυτής, προσαρμοσμένα σε ενιαίο, ρέον κείμενο. Οπωσδήποτε θα επανέλθουμε, διότι ο Dr. Rath είναι κατά τη γνώμη μου από τους ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη που σήκωσε ανάστημα απέναντι στο κατεστημένο που κάνει τη ζωή μας να είναι αυτό που είναι. 
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το κοινωνικό αδιέξοδο και δεν θεωρεί ότι ο κόσμος μας πρέπει να αλλάξει και να γίνει ανθρωποκεντρικός (αντί του χρηματοκεντρισμού που υπάρχει σήμερα) δεν θα ωφεληθεί από τις τοποθετήσεις του Dr. Rath. Καλή ανάγνωση! Σ.τ.Ε.

Ας δούμε καταρχάς πώς ξεκίνησαν όλα. Πώς βρεθήκαμε στη σημερινή κατάσταση; Aν θέλoυμε πραγματικά να βρεθούμε στη ρίζα του προβλήματος πρέπει να πάμε πίσω πάνω από έναν αιώνα . Πριν από 150 χρόνια, οι επιστήμονες αποφάσισαν να αναλύσουν τη φύση.
Το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου είναι το χρονικό της γερμανικής χημικής εταιρίας Bayer του 1897. Είναι σαν το εγχειρίδιο ενός μάγου, γιατί σε κάθε σελίδα βλέπουμε δομές, μοριακές δομές: άτομα, άζωτα, οξυγόνα, άνθρακες και τη σύνθεση αυτών. Ήταν σαν ένα παιχνίδι lego αυτό το εγχειρίδιο: πόσα μόρια αζώτου, πόσα μόρια άνθρακα, και συνεχίζει και συνεχίζει η λίστα…
Και έτσι ξεκίνησε η ιδέα της ευρεσιτεχνίας, η γνωστή και ως «πατέντα», η οποία έγινε η βάση κυρίως για τρεις εταιρίες: τη Bayer, τη Basf και τη Hoechst. Πατεντάροντας τη γνώση που έκλεβαν από τη φύση, μεγάλωναν και δημιουργούσαν τις λεγόμενες αγορές που τότε δεν υπήρχαν. Ο διευθυντής της Bayer, Carl Duisberg το 1904 έγραψε ένα αντιμνημόνιο που έλεγε ότι «αν θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, πρέπει να ενωθούμε».
Για να το πετύχουν αυτό και για να γίνει ηγέτιδα η χημική γερμανική αυτοκρατορία σε όλο τον κόσμο, έπρεπε να κατοχυρωθεί νομικά η ιδέα της πατέντας. Ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄ ήταν το μέσο για να μπορέσουν να πετύχουν την κατάκτηση του κόσμου. Τέσσερα χρόνια πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο, ο Fritz Haber εφεύρε μια διαδικασία που από τον αέρα έφτιαχνε βόμβες, τη λεγόμενη καθήλωση αζώτου1. Η Bayer την ακολούθησε κατά πόδας και έφτιαξε το Αέριο Μουστάρδας. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν σαν όπλα πολέμου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (ΠΠΠ).
Ο ΠΠΠ ήταν η πρώτη απόπειρα του καρτέλ των χημικών να κατακτήσουν στρατιωτικά τον κόσμο και για να δημιουργήσουν μια ενιαία παγκόσμια αγορά για πατενταρισμένα χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Πάνω από 16.000.000 στρατιώτες και πολίτες πέθαναν και πάνω από 20.000.000 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Όπως ξέρουμε, τελικά το 1918 ηττήθηκαν. Ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄ έπρεπε να φύγει και βρήκε άσυλο στην Ολλανδία, αλλά οι άνθρωποι αυτοί παρέμειναν.
Οκτώ χρόνια μετά, το 1926 η Bayer, η Basf, η Hoechst και διάφορες άλλες μικρές φαρμακευτικές εταιρείες, συγχωνεύτηκαν σε ένα όμιλο, τον I.G. Farben: μια τεράστια εταιρική δύναμη με 80.000 υπαλλήλους. Ο μεγαλύτερος χημικός όμιλος στον πλανήτη. Αυτή τη φορά έπρεπε να επενδύσουν σε ένα πολιτικό κόμμα, τους Ναζί. Μέχρι το 1933 η I.G. Farben ήταν ο μεγαλύτερος χημικός όμιλος και ο χρηματοδότης του Ράιχ των Ναζί. Η Bayer, η Basf και η Hoechst χρηματοδότησαν τους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με πάνω από 80.000.000 μάρκα. Το 1945 έγινε δικαστήριο κατά της I.G. Farben στη Νυρεμβέργη, και αυτό πολλοί λίγοι το γνωρίζουν. Δισεκατομμύρια έχουν δαπανηθεί για να εξαφανιστούν αυτά τα πρακτικά.
Ο Walther Hallstein ήταν ο δικηγόρος του καρτέλ των Ναζί που διαπραγματευόταν ανάμεσα στους Ναζί και τους Φασίστες του Μουσολίνι σε σχέση με το πώς θα ήταν η μορφή της Ευρώπης μετά την κατάκτησή της.
Το 1939, έξι μήνες πριν τη διακήρυξη του Δεύτερου Παγκόσμιου, ο Hallstein δημοσιεύει αυτούς τους νόμους με τους οποίους θα γινόταν δυνατή η κατάκτηση του κόσμου και η διακυβέρνηση του μετά την επιτυχία των Ναζί.
Ο Hans Maria Globken είχε φτιάξει τον διοικητικό νόμο της κατεχόμενης Ευρώπης και συντόνιζε μια ομάδα τεχνοκρατών που σχεδίαζαν τους θεσμούς. Έφτιαχναν πλάνα για το πώς θα είναι το μέλλον της Ευρώπης υπό την κυριαρχία των καρτέλ.
Η I.G. Farben προωθούσε τα δικά της συμφέροντα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν εκεί πολύ πριν έλθει η Βέρμαχτ. Όλη η αγορά είχε συμμετάσχει με κάποιο τρόπο σε συνωμοσίες. Και βέβαια σχεδόν όλες τις εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποίησαν οι Ναζί και η Βέρμαχτ, τις παρήγαγε η I.G. Farben.
Αφού κατέκτησαν τη Γαλλία το 1940, η διεύθυνση της I.G. Farben έστειλε ένα γράμμα στην κυβέρνηση των Ναζί με προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Σας παρουσιάζω ένα έγγραφο από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, που λέει: «Θέλουμε μια ευρωπαϊκή ένωση υπό την ηγεμονία των Ναζί και της I.G. Farben, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η θέση της γερμανικής πατέντας θα αξιοποιείται και θα αξιολογείται σε όλες τις κατεχόμενες χώρες».
Εφτά χιλιόμετρα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς βρισκόταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο πολέμου της Ευρώπης που λεγόταν I.G. Auschwitz, το οποίο ήταν 100% θυγατρική της Bayer, της Basf, της Hoechst και άλλων γερμανικών χημικών εταιρειών. Η έκταση του ήταν 24.000 km2, μεγαλύτερη από όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί.
Λέγεται ότι τα SS έκαναν πειράματα με ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα SS ήταν εγκληματίες αλλά δεν είχαν τη γνώση να φτιάξουν τα φάρμακα που θα δοκίμαζαν επάνω στους ανθρώπους.
Η Bayer, η I.G. Farben και οι λοιπές φαρμακευτικές εταιρίες πούλησαν στον κόσμο αυτές τις τεράστιες ποσότητες φαρμάκων που είχαν δοκιμαστεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια νέα κατηγορία που δοκιμάστηκε εκεί ήταν και η χημειοθεραπεία.
O Αμερικανός αρχιεισαγγελέας Telford Taylor συνόψισε την αγωγή του με μία φράση: «χωρίς την I.G. Farben ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει». Πηγαίνοντας ακόμα πιο πέρα, λέω ότι χωρίς αυτό το βιβλίο των μάγων2 και χωρίς τις πατέντες, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Χωρίς οικονομική υποστήριξη δεν θα μπορούσαν οι Ναζί να βρεθούν στην εξουσία.
Ο Fritz ter Meer3 το 1948 βρέθηκε ένοχος για δουλεία, γενοκτονία και άλλα εγκλήματα πολέμου, ιδίως σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο Auschwitz, και καταδικάστηκε μόνο σε επτά χρόνια φυλάκισης. Όπως στον Πρώτο, έτσι και πίσω από τον Δεύτερο Παγκόσμιο βρίσκονταν τα καρτέλ των φαρμακευτικών που τα πλήρωσαν με τη ζωή τους περισσότεροι από 60.000.000 άνθρωποι.
Ο Carl Wurster στον ΔΠΠ ήταν υπεύθυνος για μια θυγατρική της I.G. Farben που παρήγαγε εντομοκτόνα. Ήταν διευθυντής, ένας από τους υπεύθυνους για την παραγωγή του Zyclon B, της ουσίας που περιείχαν τα αέρια στα στρατόπεδα εξόντωσης.
Ο δικηγόρος Walther Hallstein4 που διαπραγματεύτηκε τους όρους διχασμού της Ευρώπης (όταν οι Φασίστες συμμάχησαν με τους Ναζί) ήταν αυτός που υπέγραψε τη διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες το 1957.
Ο Fritz ter Meer έγινε ηγέτης της βιομηχανίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1956, ένα χρόνο πριν τη δημιουργία της Ε.Ε.
Τα καρτέλ αποφασίζουν ποιοι θα είναι στην επιτροπή των 27. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα έχει το μονοπώλιο στη νομοθεσία. Το κοινοβούλιο το οποίο παρουσιάζεται ως ο ιερός τόπος της δημοκρατίας είναι ένα γελοίο αστείο. Η Ε.Ε. δεν είναι το απαύγασμα της δημοκρατίας. Αντιθέτως αυτοί οι 27 άνθρωποι έχουν στη διάθεσή τους έναν μηχανισμό 54.000 τεχνοκρατών που δεν είναι εκλεγμένοι, είναι έμμισθοι. Και έχουν και 627 ανθρώπους που είναι το προσωπικό για τις χρεωμένες χώρες, όπως αυτοί που πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα και σας λένε τι θα πληρώσετε.
Η Bayer και η Basf σήμερα ανήκουν στη Γερμανία, η Hoechst αποκτήθηκε από τη Sanofi με τη διαμεσολάβηση του Νικολά Σαρκοζί -τότε δεν ήταν ακόμα πρόεδρος. Ο Σαρκοζί πήρε 55 δις ευρώ από τους φορολογούμενους της Γαλλίας και τα έδωσε στη Sanofi για να αγοράσει τη Hoechst. Όλοι αυτοί λοιπόν είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τη συνέχιση της ευημερίας των εν λόγω φαρμακευτικών εταιριών.
Ένα από τα σημεία-κλειδιά της τρίτης απόπειρας να κατακτηθεί ο κόσμος, χωρίς όπλα αυτή τη φορά, είναι η εξάρτηση. Προτού κάνεις τους ανθρώπους εξαρτημένους, τους κάνεις πρώτα φτωχούς. Τους πουλάς κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να είναι, π.χ. τους πουλάς συνθετικά φάρμακα. Το 42% όλων των φαρμάκων που αυτή τη στιγμή συνταγογραφούνται και λαμβάνονται είναι πιθανώς καρκινογόνα. Η αρχή της πατέντας αποτελεί τη βάση της φαρμακευτικής ουσίας.
Δεν θεραπεύουν αυτά τα φάρμακα αλλά δημιουργούν αγορές ασθενειών. Προάγουν τις ασθένειες με τη μάσκα της φροντίδας υγείας και στο τέλος φτάνουν στο σκοπό τους.
Aν κοιτάξετε γύρω σας, το ολοκαύτωμα είναι παρόν. Ένα τρις δολάρια κάθε χρόνο πάνε σε πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων και άλλο ένα τρις πηγαίνει σε έμμεσα κόστη, διότι αν αρρωστήσεις από τα φάρμακα ή αν πρέπει να συνταξιοδοτηθείς νωρίς, αυτό στοιχίζει τα ανάλογα ποσά.
Τι μπορεί να κάνει λοιπόν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα; Το ζήτημα δεν είναι αν μπορεί να κάνει κάτι, αλλά πόσο πολύ το θέλει καθένας από εσάς. Αλίμονο εάν χρειαζόμαστε κινητοποίηση σε μια χώρα όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία… Αν εξετάσουμε τα δημοκρατικά κινήματα στην ιστορία, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμη και τη συνθήκη της Λισσαβώνας αν θέλετε… Αν τα δείτε όλα αυτά δεν χρειάζονται περισσότερα κίνητρα.
Γιατί να κερδίσουμε εμείς; Γιατί σήμερα έχουμε καλύτερη τεχνολογία. Π.χ. στον τομέα της ενέργειας το καρτέλ προωθεί τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια, γιατί αυτές τις μορφές μπορούν να τις ελέγχουν.
Εμείς όμως διαθέτουμε τεχνολογία τώρα και πρέπει να το νικήσουμε αυτό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όταν ήρθα εδώ διάβασα ότι η Ελλάδα έχει 330-340 ημέρες ηλιοφάνεια κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση, αυτό σημαίνει ανεξαρτησία.
Στην υγεία, αυτοί μας λένε πατενταρισμένα συνθετικά φάρμακα, αυτή είναι η σύγχρονη ιατρική. Η πραγματική σύγχρονη ιατρική όμως χορηγεί φυσικές ουσίες που έχουν επιστημονική βάση. Η φυσική εξαφάνιση όγκων δεν επιτυγχάνεται με συνθετικά χημικά φάρμακα. Πρέπει να αντιληφθούμε το μηχανισμό απορρύθμισης των μορίων των κυττάρων για να καταλάβουμε πως νικιέται ο καρκίνος και κάθε άλλη ασθένεια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Η υλοποίηση νέων τεχνολογιών για την ενέργεια και για την υγεία, μπορεί να μας προσφέρει τη δύναμη και τη γνώση, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την τρέχουσα κρίση, να σπάσουμε την αλυσίδα της οικονομικής εξάρτησης και να δώσουμε στον κάθε άνθρωπο τον έλεγχο του κόστους για την ενέργεια και την υγεία του.
Ο πιο σημαντικός λόγος για μένα είναι αυτός της ηθικής. Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας σε αυτή την προσπάθεια; Είναι οι δολοφόνοι εκατό εκατομμυρίων ανθρώπων σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Είναι αυτοί που μας γεμίζουν τοξίνες, αυτοί που θέλουν να κατακυριεύσουν όλα τα έθνη του πλανήτη.
Και από την άλλη είμαστε εμείς, είμαστε οι άνθρωποι του πλανήτη που θέλουμε να ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο, που θέλουμε να μην έχουμε ασθένειες, θέλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μην κληροδοτήσουμε χρέη στην επόμενη γενιά.
Οι δικοί μας στόχοι είναι η παγκόσμια αποτροπή κάθε πατέντας στην υγεία, τη διατροφή και τη ζωή γενικότερα. Για αυτό το λόγο και εμείς ξεκινήσαμε τη «Movement of Life», κίνηση για τη ζωή, σαν ένα μακροπρόθεσμο στόχο για όσους θέλουν να βοηθήσουν. Την ιδέα αυτή εγκαινίασαν οι August Kowalczyk και Jerzy Ulatowski, και οι δύο επιζώντες του Auschwitz.
Κάθε υπεύθυνος πολίτης πρέπει να ψηφίσει τα κόμματα εκείνα τα οποία τιμούν τη δημοκρατία και δεν είναι ουραγοί της δομής των καρτέλ που φτιάχνεται στις Βρυξέλλες. Η ανάκαμψη μπορεί να είναι πολύ αργή, θα ζητηθούν αντίποινα, αλλά θα κρατήσετε το ήθος και την αξιοπρέπειά σας. Αν ακολουθήσετε το δικό τους μονοπάτι, δεν θα το έχετε αυτό.
Όλοι έχουμε κοινή ευθύνη για τους ανθρώπους του έθνους μας, της Ευρώπης, για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, για όλες τις μελλοντικές γενιές. Αν το σταματήσετε εσείς τώρα, δεν θα μπορέσουν να το ανατρέψουν. Οι Έλληνες έχουν ιδιαίτερη ευθύνη λόγω αυτής της πόλης, διότι κάποτε ήταν το λίκνο της δημοκρατίας. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν (ακριβώς για αυτό το λόγο αξίζει να αγωνιστούμε). Τι παράδειγμα θα δώσει στην Ευρώπη η Ελλάδα, η οποία δέχεται επίσης επιθέσεις. Όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να ενωθούν για ελευθερία αντί για δουλεία και για δημοκρατία αντί για δικτατορία.

Σημειώσεις
1. Ο Haber επίσης δημιούργησε και το πρώτο χημικό όπλο, το αέριο χλωρίνης.
2. Αναφέρεται στο βιβλίο της Bayer, για το οποίο μίλησε στην εισαγωγή.
3. Υψηλόβαθμο στέλεχος της I.G. Farben και μεταπολεμικά πρόεδρος της Bayer
4. O W. Hallstein υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν.

Ποιος είναι ο Δρ. Matthias Rath

Γεννήθηκε το 1955 στη Στουτγάρδη. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών σπουδών του εργάστηκε ως γιατρός και επιστήμονας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf στο Αμβούργο και στο καρδιολογικό κέντρο στο Βερολίνο. Συνέχισε την εργασία του Linus Pauling, ο οποίος τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ. Εμπνευστής της επανάστασης στη φυσική πρόληψη και αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης, της κύριας αιτίας του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ίδρυσε ένα διεθνές ινστιτούτο έρευνας και εξέλιξης με έδρα τη Santa Clara στην Καλιφόρνια, με προσήλωση στην εξάλειψη ενδημικών ασθενειών και παραμένοντας προσανατολισμένος στις φυσικές θεραπείες. Ανακάλυψε πως η απόφαση σχετικά με την υγεία και την ασθένεια λαμβάνεται στο επίπεδο των κυττάρων του οργανισμού και όχι στο επίπεδο των επιμέρους οργάνων του.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο με την ομιλία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=xMAQ5y6IfH4

Συνέντευξη με τον κ. Μιχαήλ Μαυροβουνιώτη

από τον Χρήστο Κόντη

Μόλις άκουσα την ομιλία του Δρ. Rath στο Βερολίνο έμεινα για αρκετή ώρα άναυδος. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι: πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος και ζωντανός με αυτά που λέει;
Το αίσθημα του ξαφνιάσματος είναι λογικό. Μάλιστα μπορεί να πει κανείς «δεν περίμενα από ένα Γερμανό να πει τόσα αποκαλυπτικά πράγματα». Είναι γεγονός πως ο Δρ.Rath είναι μια ξεχωριστή περίπτωση επιστήμονα που έχει ταχθεί στην δημιουργία ενός νέου συστήματος υγείας, από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο- και αποκαλύπτει τις πολιτικές του «εμπορίου με τις ασθένειες» και των οικονομικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Τι όφελος μπορεί να είχε ο ίδιος με τις τοποθετήσεις του; 

Ασχολείται με την πολιτική ή το εμπόριο; Και αν εμπορεύεται κάτι, τι είναι αυτό; Είναι τόσο ισχυρός ή μήπως είναι αφελής που λέει τόσο καυστικά αλλά αναμφίβολα ρεαλιστικά και επίκαιρα πράγματα;
Ο Δρ. Rath είναι συνεχιστής του έργου του Νομπελίστα γιατρού (κατόχου 2 βραβείων Νόμπελ) Δρ. Pauling. To 1991 ανακάλυψε τη βάση της Κυτταρικής Ιατρικής- τη σχέση μεταξύ της έλλειψης της βιταμίνης C ( του σκορβούτου, γνωστού ως νόσου των ναυτικών) και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αυτή η σχέση απετέλεσε τη βάση της Κυτταρικής Ιατρικής και κατά συνέπεια της εξάλειψης των ευρέως διαδομένων ασθενειών: του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Έκτοτε η Κυτταρική Ιατρική ως προσέγγιση της Φυσικής Υγείας με επιστημονικά τεκμηριωμένες θρεπτικές ουσίες των κύτταρων, υποστηρίζεται μέσα από έρευνες (Το Ερευνητικό Κέντρο του Δρ. Rath βρίσκεται στην Καλιφόρνια και της ειδικής ομάδας επιστημόνων ηγείται η Δρ. Aleksandra Niedzwiecki). Ο ίδιος έχει εφεύρει μια σειρά από συνδυασμούς μικροθρεπτικών ουσιών που συμπληρώνουν τη διατροφή και ισχυροποιούν την υγεία μας με αποτελέσματα που είναι ευρύτατα και δημοσιευμένα. Το σημαντικό των δραστηριοτήτων είναι ότι όλα τα κέρδη από τη διάθεση των συμπληρωμάτων αυτών και από την πώληση των βιβλίων του τα έχει παραχωρήσει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ίδρυμα Υγείας Δρ. Rath, οργανισμό που είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση σε θέματα φυσικής υγείας και με αποστολή να γίνει η ελευθερία επιλογής σε θέματα υγείας, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα. O Δρ. Rath δεν είναι πολιτικός. Είναι επιστήμονας και αποκαλύπτει στον κόσμο το τι συμβαίνει με την πολιτική στην υγεία. Γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τα αίτια του «εμπορίου με τις ασθένειες» – δηλαδή τα οικονομικά συμφέροντα του καρτέλ των φαρμάκων και των πετροχημικών- με το κατεστημένο στον τομέα της υγείας.

Τι είναι Κυτταρική Ιατρική;

Θεμελιώδης αρχή της Κυτταρικής Ιατρικής είναι να μελετάς τις μικρότερες μονάδες του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή τα κύτταρα. Η υγεία του σώματος μας καθορίζεται στο επίπεδο των εκατομμυρίων κυττάρων που συναποτελούν τον οργανισμό μας, και όχι- όπως θωρούσαμε μέχρι σήμερα- στο επίπεδο των οργάνων. Τα κύτταρα είναι οι μικρότερες και σημαντικότερες μονάδες του σώματος. Σχηματίζουν τα όργανα και χρειάζεται να τροφοδοτούνται συνεχώς με συγκεκριμένες βιοενεργές θρεπτικές ουσίες για ένα μεγάλο αριθμό βιοχημικών αντιδράσεων. Οι χρόνιες καταστάσεις έλλειψης μιας ή πολλών από αυτές τις ζωτικές για το κύτταρο ουσίες αποτελούν επομένως το κλειδί για την επιτυχή πρόληψη και καταπολέμηση των συμπτωμάτων μιας τέτοιας έλλειψης.

Τι είναι οι ζωτικές για το κύτταρο ουσίες;

Το ανθρώπινο σώμα, δομημένο από δισεκατομμύρια κύτταρα, χρειάζεται μια σταθερή τροφοδοσία βιοενεργών θρεπτικών ουσιών για ένα πλήθος βιοχημικών αντιδράσεων. Αυτές σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρήσεις, φέρουν τη γενική ονομασία «ζωτικές για το κύτταρο ουσίες» και αναφέρονται σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ορισμένα αμινοξέα και δευτερεύουσες φυτικές ουσίες, καθώς και άλλες μικροθρεπτικές ουσίες σημαντικές για τον μεταβολισμό. Όταν αυτές υπάρχουν στην ιδανική ποσότητα και σε καθορισμένη μεταξύ τους αναλογία, συνεισφέρουν ουσιαστικά στην υγιή λειτουργία των κυττάρων και του σώματος.

Υπάρχει κάποια οργάνωση πίσω από τον Δρ. Rath εσείς επί παραδείγματι σαν σύνδεσμος με ποιον τρόπο τον εκπροσωπείτε; Τι ακριβώς κάνετε; Υπάρχουν και σε άλλες χώρες ανάλογοι σύνδεσμοι;
Εγώ είμαι Εθνικός Συντονιστής του Ιδρύματος Υγείας στην Ελλάδα. Συντονίζω λοιπόν για την Ελλάδα, όλες τις δραστηριότητες και εκστρατείες του Ιδρύματος. Συντονίζω την ενημέρωση του κόσμου, τις ομάδες εθελοντών που δημιουργούμε, τις εκστρατείες Κίνημα Για τη Ζωή, και Συμμαχία για την Υγεία, την Εκπαίδευση Υγείας κλπ. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος φυσικά εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, και για αυτό τον σκοπό αξιοποιείται και το διαδίκτυο ως μέσο, πέραν των εκδηλώσεων που κάνουμε, όπως αυτή της 30ης Απριλίου όπου είχα και την χαρά να σας γνωρίσω.

Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ή υπάρχουν προϋποθέσεις;
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την Υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, και την αποκάλυψη και καταπολέμηση των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από το «εμπόριο με τις ασθένειες» είναι ευπρόσδεκτος. Υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορεί να συμμετάσχει κάποιος. Για παράδειγμα ήδη ξεκινήσαμε 5 ομάδες εθελοντικής δράσης : Κίνημα Για τη Ζώη, Συμμαχία για την Υγεία, Εκπαίδευση Υγείας, Κοινωνικά Μέσα, Προώθηση των Βιβλίων.
Ακόμη άτομα που είναι ενεργοί στον τομέα της υγείας μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και ως Σύμβουλοι της Κυτταρικής Ιατρικής. Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου προσφέρατε.

Για πληροφορίες: http://www.symmaxia-gia-thn-ygeia-tou-dr-rath.org/aboutus/alliance.html τηλ.: 2110120386 και 2110120387
και στο mail:michail.mavrovouniotis@dr-rath-foundation.gr