Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ANN WIGMORE


Η δρ Ανν Γουίγκμορ ίδρυσε το 1963 στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών το Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Υγείας.
Στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της μελέτησε τη θεραπευτική δύναμη των ζωντανών (αμαγείρευτων) τροφών και της χλωροφύλλης από σιταρόχορτο, καθώς και τη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Η δρ Ανν Γουίγκμορ μοιράστηκε τις γνώσεις της με χιλιάδες ανθρώπους που φοίτησαν και θεραπεύτηκαν στο Ινστιτούτο της, αλλά και μέσω των βιβλίων της που πούλησαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Έδωσε διαλέξεις, έκανε σεμινάρια σε περισσότερες από 20 χώρες και δίδαξε σε διάφορα κολέγια μαζί με τον διάσημο καρδιολόγο Paul Dudley White.
To 1971, το ίδρυμα των Βραβείων Νόμπελ και η Ακαδημία Επιστημών της Φινλανδίας τίμησαν τη δρα Ανν Γουίγκμορ με αναγνώριση της δουλειάς της στον τομέα της Νεότητας, συγχαίροντάς την για τις προσπάθειές της στην αναγέννηση των ανθρώπινων κυττάρων και ιστών. Τιμητικές διακρίσεις της απονεμήθηκαν επίσης από την Ολλανδική Ακαδημία Επιστημών και από άλλα ιδρύματα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Γίνε Γιατρός του Εαυτού σου και Η Δίαιτα του Ιπποκράτη με Συνταγές Υγείας.

 Η 35χρονη έρευνά της και εμπειρίες της έδειξαν ότι οι περισσότερες σωματικές και διανοητικές ασθένειες προέρχονται από λανθασμένη διατροφή.

 Το σώμα αυτοθεραπεύεται όταν του αναπληρώσουμε τα ζωντανά ένζυμα και τη ζωτική ενέργεια από επιλεγμένες «ζωντανές τροφές», χλωροφύλλη από σιταρόχορτο ειδικά καλλιεργημένο, φρέσκα φρούτα, φύτρα και λαχανικά καλλιεργημένα σε ειδικό ζωντανό χώμα και ειδικά επεξεργασμένα. Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο που εφάρμοσαν την μέθοδο αυτή αυτοθεράπευσαν ασθένειες όπως: καρδιοπάθειες, όγκους, ζακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο, οστεοπόρωση, αρτηριοσκλήρυνση, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, άσθμα, αλλεργίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, δυσκοιλιότητα, ημικρανίες, ανορεξία, έλκος, παλινδρόμηση, προστάτης, γυναικολογικά, αναιμία, λευχαιμία, παχυσαρκία, περιττό βάρος, σκληροδερμία, ψωρίαση, χρόνια κόπωση, χολολιθίαση, κολίτιδες, κατάθλιψη, λιποδιείσδηση κ.τ.λ.

 Οι ζωντανές τροφές είναι πολύ υψηλότερης διατροφικής αξίας από τις ωμές βιολογικές τροφές όπως π.χ. βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

 Τα ωμά βιολογικά φρούτα και λαχανικά συλλέγονται πρόωρα, δεν ωριμάζουν πάνω στο δέντρο και δεν αποκτούν ποτέ τα απαραίτητα ένζυμά τους. Συνεπώς δεν αφομοιώνονται από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, πόσο μάλλον από ένα πεπτικό σύστημα ενός ασθενή ή ενός κατάκοιτου ασθενή.

 Επιπλέον τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καλλιεργούνται σε χώμα με τεράστιες ελλείψεις σε ζωντανά ένζυμα, στοιχεία και ζωτική ενέργεια, διότι είναι ασύμφορο για έναν παραγωγό βιολογικών φρούτων και λαχανικών να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους αυτές και να εμπλουτίσει το έδαφος με ζωντανά ένζυμα, ζωντανούς μικροοργανισμούς και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που καθιστούν το χώμα ξανά υγειές.

 Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά του εμπορίου μπορεί να έχουν ακόμα και 16 στοιχεία ενώ με τη μέθοδο της Δρ. Ανν  Γουίγκμορ σε καλλιέργειες εσωτερικού χώρου και ζωντανό χώμα φτάνει τα 103 στοιχεία, όσα δηλαδή περιείχε κάποτε ο υγιής φλοιός της γης. 

 Με τη μέθοδο που ανακάλυψε, τελειοποίησε και κατοχύρωσε η Δρ. Ανν  Γουίγκμορ, πολλαπλασιάζεται η δύναμη των τροφών, ενεργοποιούνται τα ζωντανά ένζυμα και η ζωτική ενέργεια. Η Δρ. Ανν  Γουίγκμορ απέδειξε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αδυνατεί να αφομοιώσει ωμές τροφές λόγω έλλειψης ενζύμων.