Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ


Μύρισε Αυτό το Βότανο και Τόνωσε κατά 75% την Μνήμη Σου!
Το δενδρολίβανο είναι ένα απίστευτα πολύτιμο βότανο για την υγεία μας που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για πολλούς αιώνες. Είναι ένα θαυμάσιο δώρο για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, ιδίως εκείνων που προκαλούν προβλήματα μνήμης.
Αυτοί που γνωρίζουν τις ιδιότητές του συστήνουν σε σπουδαστές να πλένουν τα μαλλιά τους συχνά με δεντρολίβανο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δεντρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, το οποίο είναι σε θέση να καταπολεμήσει τοξικά στοιχεία που επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Η δράση του αυτή είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα πως κάνει καλό στον εγκέφαλο.

Η Οφηλία στον Άμλετ λέει: «να το δεντρολίβανο για να με θυμάσαι, σε εκλιπαρώ αγάπη μου θυμήσου».
Στη σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιείται ως ένα αναλγητικό για τις ημικρανίες και για τα χρόνια πεπτικά προβλήματα. Το δεντρολίβανο περιέχει φυσικά συστατικά που παρέχουν πρωτεΐνες στον εγκέφαλό, οι οποίες επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα και να παίρνουμε γρηγορότερα αποφάσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι το δενδρολίβανο αποκαθιστά επίσης τα κύτταρα με κατεστραμμένο DNA.
Μια μελέτη σε ανθρώπους που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, έδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η πειραματική ομάδα αυτών που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο αύξησε τις πιθανότητες απομνημόνευσης δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματίσει κατά 60 έως 75% σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, δηλαδή την ομάδα αυτών που δεν είχαν εκτεθεί στο αιθέριο έλαιο. Άλλη έρευνα απέδειξε την ύπαρξη χημικών ενώσεων στο αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου υπεύθυνων για τη μνήμη μας. Η κύρια χημική ένωση που αυξάνει τη μνήμη μας είναι η κινεόλη. Η έρευνα διαπίστωσε ότι αυτοί που εκτίθενται σε δεντρολίβανο είχαν καλύτερα αποτελέσματα κατά την εκτέλεση των καθημερινών εργασιών.
Επίσης το δενδρολίβανο είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση στις εναλλαγές της διάθεσης λόγω του στρες, βελτιώνει τη μνήμη και την ταχύτητα της σκέψης. Όση περισσότερη κινεόλη απορροφήσει ο οργανισμός, τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα θα επιτύχει.
Αν ψάχνετε για μια απλή τεχνική, για να απομονώσετε μόνοι σας το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου εδώ είναι αυτά που θα χρειαστείτε:
• 1 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο
• 2 κούπες λάδι
• Κατσαρόλα
• Σουρωτήρι
• Μπόλ
• Μικρά γυάλινα μπουκαλάκια που σφραγίζονται
Οδηγίες: Αποστειρώστε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε βράζοντας νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα. Αφαιρέστε τα φύλλα του δενδρολίβανου και γεμίστε ένα φλιτζάνι από αυτά για να φτιάξετε το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα δεντρολίβανο, αν και το άρωμά του δεν θα είναι τόσο έντονο. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος λαδιού για το να σιγοβράσετε, αλλά αυτά που δεν έχουν έντονη μυρωδιά είναι τα καλύτερα, όπως το ηλιέλαιο. Μετρήστε και προσθέστε δύο φλιτζάνια λαδιού σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα του δεντρολίβανου και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μερικές φορές. Αφήστε το ζεστό για έξι ώρες. Σβήστε τη φωτιά μετά από έξι ώρες. Περιμένετε μια ώρα μέχρι το ζεστό λάδι να κρυώσει και στη συνέχεια διηθήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Γεμίστε τα μπουκαλάκια, σφραγίστε τα και κρατήσετε τα σε ένα σκοτεινό μέρος. Θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.
Χρησιμοποιήστε το όταν κάνετε ζεστό μπάνιο, ως λάδι μασάζ και ως μαλακτικό μαλλιών!