Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ NASA



Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ, Εκ των κορυφαίων επιστημόνων της ΝΑΣΑ,


Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για το Διάστημα θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:30. Με παρουσιάσεις από τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Stamatios Krimigis, τον κ. Pantelis Poulakis (leading the first european mars rover mobility system), και τον Luca Parmitano, έναν από τους πιο "ενδιαφέροντες" (to say the least) αστροναύτες της ESA. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 της ίδιας ημέρας από την Γραμματεία εισόδου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο) και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τις δύο όψεις της διαστημικής εξερεύνησης: τις επανδρωμένες και τις ρομποτικές αποστολές. Παράλληλα θα ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της έρευνας στο Διάστημα και της τεχνολογικής ανάπτυξης που αυτή συνεπάγεται και να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες του συγκεκριμένου χώρου. Οι σπουδαίοι αυτοί επιστήμονες έρχονται στη χώρα μας στo πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης SG[Greece]. Σημειώνεται ότι το SGAC αποτελεί διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αποσκοπεί στην ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη από τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία.
Η εκδήλωση υλοποιείται με τη βοήθεια σημαντικών φορέων όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕSA), ο ελληνικός βιομηχανικός συνεργατικός σχηματισμός τεχνολογιών του Διαστήματος si-Cluster, το Πανεπιστήμιο International Space University (ISU) του Στρασβούργου, το Institute of Aerospace Technology (IAT) του Πανεπιστημίου του Nottingham, το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) και το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Transformable & Intelligent Environments (TUC-TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης, το ελληνικό Master of Science in Space Science Technologies and Applications (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής (OCfA) και την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.).
Για περισσότερες πληροφορίες της όλης διοργάνωσης του Space Generation-Greek Workshop στον επίσημο ιστότοπο http://www.spacegeneration.org/event/sg-greece2017.html και στο πιο κάτω link που μου έστειλε η κα. Angeliki Kapoglou.