Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ !!! ;;;






Ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007 θέλοντας να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Το πέτυχε; ή έχει μετατραπεί περισσότερο σε ένα πανηγυράκι;

Επειδή πιστεύω πως τα πράγματα αλλάζουν από τα κάτω – από εμάς δηλαδή – εφέτος αυτή την       ημέρα ας πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις. Για παράδειγμα:
  1. Να μειώσουμε τη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος περιορίζοντας τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, του ηλεκτρικού πλυντηρίου ρούχων και πιάτων, του φωτισμού ( αλλάζοντας με λυχνίες χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας led )
  2. Να μειώσουμε τη κατανάλωση πετρελαίου και βενζίνης, περιορίζοντας τη χρήση του αυτοκινήτου και χρησιμοποιώντας εναλλακτικά το ποδήλατο ή το  περπάτημα.
  3. Να περιορίσουμε τη κατανάλωση εισαγόμενων φρούτων και λαχανικών και μάλιστα εκτός εποχής, που χρειάζονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να παραχθούν.

Ο Δήμος μας αυτή την ημέρα ας ξεκινήσει προγράμματα περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας. Για παράδειγμα:
      1. Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για δημόσιο ηλεκτροφωτισμό, χρησιμοποιώντας τους μισούς λαμπτήρες ή αλλάζοντάς τους με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας led.
      2. Περιορισμό κατανάλωσης καυσίμων στα αυτοκίνητα του Δήμου.
      3. Περιορισμό στη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση- ψύξη.
      4.   ……….

Πολικός 2015
Αποτέλεσμα εικόνας για ωρα της γης